Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Όχι στην επιλεκτική δικαιοσύνη

Οι αγανακτισμένοι έξω από τη Γενική Εισαγγελία
Ζητούν ποινικές διώξεις για Δ. Χριστόφια, Λ. Παντελίδη, Κούμνα και Π. Κληρίδη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με τοιχοκολλήσεις συνθημάτων έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη της ομάδας εθελοντών αγανακτισμένων αφυπνισμένων πολιτών, καταγγέλλοντας τον Πέτρο Κληρίδη για «απόδοση επιλεκτικής δικαιοσύνης στο ζήτημα του κρατικού εγκλήματος της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί» και απαιτώντας ισότιμη απόδοση δικαιοσύνης».

Ποινικές διώξεις για άλλους τέσσερις

Συγκεκριμένα ζήτησαν:

*«Άμεση άρση ασυλίας του υπ’ αριθμόν ένα ύποπτου ηθικού αυτουργού και ήδη κατονομαζόμενου από το πόρισμα Πολύβιου ως του απόλυτου υπεύθυνου του εγκλήματος, Προέδρου Χριστόφια».
*«Ποινική δίωξη στον υπεύθυνο της Κ.Υ.Π. στο Προεδρικό, κ. Κούμνα.
*«Ποινική δίωξη στον προεδρικό σύμβουλο και προσφάτως προαχθέντα σε πρέσβη της Κύπρου στην Ελβετία Λεωνίδα Παντελίδη» και
*«Ποινική δίωξη στον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη».

Υπεύθυνος για ανεπάρκεια υφισταμένων

Όπως δήλωσε εκ μέρους της ομάδας αγανακτισμένων ο Κώστας Τσαγγαρίδης, «αν οι δύο υπουργοί Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας κατηγορήθηκαν, τότε ο πολιτικός προϊστάμενός τους Πρόεδρος Χριστόφιας που υποδείχθηκε στο πόρισμα Πολυβίου ως ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την τραγωδία, πώς γίνεται να θεωρείται από τον Γενικό Εισαγγελέα άμοιρος ευθυνών; Ο κ. Χριστόφιας είναι υπεύθυνος για την ανεπάρκεια των υπουργών του και των υφισταμένων του και έπρεπε να αρθεί η ασυλία του για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ενώπιον δικαστηρίου».

Ο κ. Τσαγγαρίδης πρόσθεσε ότι «ο Λεωνίδας Παντελίδης, δεξί χέρι του Προέδρου, γνώστης των πάντων, που ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο για την υπόθεση Μαρί, διορίστηκε πρόσφατα πρέσβης στην Ελβετία και ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία δεν θεωρούν ότι πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν να ανακληθεί άμεσα ο πρέσβης Παντελίδης, να κατηγορηθεί επίσημα από την Αστυνομία και τον Γ. Εισαγγελέα και να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη όπως οι υπόλοιποι.

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Κούμνα διευθυντή της ΚΥΠ, στο Προεδρικό, που ήταν παρών σε όλες τις συσκέψεις και είχε επίσης ευθύνη να ενημερώνει τον Πρόεδρο Χριστόφια».
Να μην κοιμάται ήσυχος

Ο Κ. Τσαγγαρίδης τόνισε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος, διότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι Κούμνας και Παντελίδης δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Δεν πρόκειται με τη στάση αυτή του κ. Κληρίδη να αποπροσανατολιστεί ο λαός».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία λιγοστών πολιτών στην εκδήλωση έξω από τη Γενική Εισαγγελία, ο κ. Τσαγγαρίδης είπε: «Αν κάθε φορά που οργανώνεται μια εκδήλωση θα έπρεπε να μαζεύεται χιλιάδες κόσμος για να επιβεβαιώσουμε τη θέληση των πολιτών, τότε θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο σε συνεντεύξεις πολιτικών που μιλούν εκ μέρους χιλιάδων υποστηρικτών τους. Κι όμως δεν βρίσκονται χιλιάδες κόσμου γύρω τους…».

Άργησε εφτά μήνες ο Καρογιάν

Κώστας Τσαγγαρίδης: «Οι δύο υπουργοί Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας τόσο καιρό που έπρεπε να μιλήσουν, δεν μιλούσαν. Τώρα που κατάλαβαν ότι τους την έστησε ο 'μάστρος' τους, διακηρύττουν ότι «θα πουν όλη την αλήθεια». Τόσο καιρό γιατί έκρυβαν την αλήθεια; Και πού ήταν τόσο καιρό ο Μάριος Καρογιάν και θυμήθηκε τώρα ότι φταίει ο Πρόεδρος Χριστόφιας; Και γιατί έκανε τόσα τσαλίμια το καλοκαίρι μέχρι να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση; Αποφάσισε τώρα, εφτά μήνες μετά, ότι είναι ένοχος ο Πρόεδρος; Συμφωνούμε ότι είναι ένοχος ο Πρόεδρος, αλλά ο κ. Καρογιάν άργησε εφτά μήνες να το δηλώσει από τη θέση που του έδωσε ο κυπριακός λαός».

Δημοφιλείς αναρτήσεις