Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση προς τον κ. Τάσο Τσαππαρέλλα, αρθρογράφο της Χαραυγής

Η Χαραυγή και ο αρθρογράφος της Τάσος Τσαππαρέλλας, εξακολουθούν να βλέπουν εφιάλτες με στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Φαίνεται πως δεν κατάλαβαν το καυστικό χθεσινό σχόλιο του κινήματός μας για τα ευφάνταστα σενάρια που γράφτηκαν για το υποτιθέμενο τρίγωνο ΔΗΣΥ-"Αγανακτισμένων"-ΕΛΑΜ και την διαφωνία τους για μια υποτιθέμενη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του κ. Αναστασιάδη στο δείπνο που είχε με τον κατοχικό ηγέτη. Μάλιστα σε σημερινό του σχόλιο διερωτάται ο αρθρογράφος για πιο λόγο να απαντήσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην είδηση που για καθοδήγηση των "Αγανακτισμένων" από τον ΔΗΣΥ.

Ξεχνάει πως μέσα στο άρθρο του έκανε λόγο και για στέλεχος του κινήματός μας, το οποίο ερχόταν δήθεν σε διαβουλεύσεις με στέλεχος του ΔΗΣΥ από την Λεμεσό. Γράφοντας μάλιστα πως κομιστής των πληροφοριών αυτών, ήταν κάποιος πολίτης με τον οποίο "επικοινώνησε" το στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Θέλουν λοιπόν να μας πείσουν πως κάποιος που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με το κίνημα, όταν διαφωνήσει με μια απόφαση-ενέργεια, παίρνει τηλέφωνο την Χαραυγή για να διαμαρτυρηθεί! Αυτοί λοιπόν που καταπονούν με τέτοιο τρόπο την νοημοσύνη μας περιμένουν να τους λάβουμε στα σοβαρά.

Προκαλούμε λοιπόν τον κ. Τσαππαρέλλα να μας δώσει ονόματα. Πρώτα του στελέχους του ΔΗΣΥ από την Λεμεσό και ανήκει σύμφωνα με τον κ. Τσαππαρέλλα στους "Αγανακτισμένους" (και που δεν αμφισβητούμε ότι μπορεί να υπάρχει) και δεύτερον και κυριότερο του στελέχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) το οποίο έκανε τις διαβουλεύσεις και μάλιστα μετά από έντονη λογομαχία υποχώρησε (!!!!), αποδεχόμενο να μην γίνει η διαμαρτυρία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε, ούτε θα ζητούσαμε την άδεια κανενός κομματόσκυλου για οποιαδήποτε εκδήλωση του κινήματός μας. Όπως επίσης εκφράζουμε δημόσια ξανά την θέση πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) δεν βρίσκεται πίσω από τους "Αγανακτισμένους" ή οποιανδήποτε άλλη οργάνωση ή κίνημα.
Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου


Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο: "Η αντίδραση του ΕΛΑΜ επιβεβαίωσε τη «Χαραυγή»" με τον υπότιτλο "Οι ύβρεις δεν μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια"


"Αντί οποιασδήποτε απάντησης στο χθεσινό μας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που καταδεικνύει τη σχέση του ΔΗΣΥ με το κίνημα των λεγόμενων «αγανακτισμένων», το ΕΛΑΜ ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση, όχι για να καταρρίψει τις αποκαλύψεις, αλλά για να εξυβρίσει τους συντάκτες της «Χαραυγής», με ύφος μάλιστα που προδίδει την ιδεολογία του κινήματος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(Ε.ΛΑ.Μ.), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δεσμεύεται επίσημα, ότι παρά τις όποιες οικονομικές του δυσκολίες, θα καλύψει τα ιατρικά έξοδα στους αγαπητούς Τάσο Τσαππαρέλλα και Ανδρούλα Γκιούρωφ, που έχουν χτυπηθεί από την επάρατη νόσο ΕΛΑΜΙΩΣΗ». Και συνεχίζει: «Λυπούμαστε, που για άλλη μια φορά κατηγορείται τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να σας μοιάσει. Τι άλλο πρέπει να κάμει ο άνθρωπος; Να αλλάξει κόμμα και να έρθει στο ΑΚΕΛ; Αφήστε και σε αυτόν λίγη αξιοπρέπεια… Απολογούμαστε που πέφτουμε στο επίπεδο της Χαραυγής και γράφουμε σε αυτό το ύφος αλλά, δεν γινόταν αλλιώς».

Διερωτόμαστε πραγματικά γιατί αντέδρασε το ΕΛΑΜ και όχι ο ΔΗΣΥ, αφού το αποκαλυπτικό μας άρθρο αφορούσε τη στενή σχέση και σχέση ελέγχου, όπως γράφαμε, που έχει ο ΔΗΣΥ με ηγετικά και καθοδηγητικά στελέχη του κινήματος «αγανακτισμένων» και «αφυπνισμένων» πολιτών. Παραδέχεται δηλαδή το ΕΛΑΜ ότι τα ηγετικά και καθοδηγητικά στελέχη των «αγανακτισμένων» είναι τα ίδια τα στελέχη του ΕΛΑΜ και όχι του ΔΗΣΥ; Το ότι υπάρχουν και στελέχη του ΕΛΑΜ μεταξύ των λεγόμενων «αγανακτισμένων» και «αφυπνισμένων» δεν υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία. Εάν όμως θέλει το ΕΛΑΜ να διεκδικεί τον έλεγχο και την καθοδήγηση του κινήματος, αντί του ΔΗΣΥ, όπως γράψαμε, τότε ας το εξαγγείλουν και επίσημα για να γνωρίζει και ο κυπριακός λαός, περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράσαμε άποψη εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του κ. Νίκου  Αναστασιάδη. (Προσωπική μου άποψη εξάλλου είναι ότι καλώς δεν έγινε). Αυτό που καταδεικνύαμε είναι η επιρροή ή και ο έλεγχος που έχει ο ΔΗΣΥ στο «κίνημα» των «αγανακτισμένων». Εξάλλου είναι να διερωτάται κανείς γιατί μια τέτοια αντίδραση, από ένα ρεπορτάζ, που απλά κατέγραψε τα αυτονόητα. Υπάρχει μήπως κανένας νοήμων Κύπριος πολίτης που δεν ξέρει ότι πίσω από τους οργανωμένους “αγανακτισμένους» ή «αφυπνισμένους» βρίσκονται στελέχη του ΔΗΣΥ και του ΕΛΑΜ; Το ποιος θέλει τώρα να διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μας αφορά, ας το λύσουν μεταξύ τους.

Κατά τα άλλα, η «Χαραυγή» έχει μια ιστορία πολλών δεκάδων χρόνων και επάξια καθιερώθηκε στη συνείδηση του κυπριακού κοινού, ως μια σοβαρή και υπεύθυνη έπαλξη και κανένα ΕΛΑΜ δεν μπορεί να αλλοιώσει αυτή τη πραγματικότητα, όποιο ύφος και όποιο ήθος και να επιστρατεύσει.

Τάσος Τσαππαρέλλας "

Επίσης θυμήθειτε το προηγούμενο τους άρθρο και την απάντηση μας:

Απάντηση στα γελοία δημοσιεύματα της Χαραυγής

Δημοφιλείς αναρτήσεις