Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Ντάουνερ για το Κυπριακό


Ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Milliyet», δηλώνει πως «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό πέραν της ομοσπονδίας» και χαρακτηρίζει κρίσιμη φάση τη τριμερή συνάντηση στο Greentree, τονίζοντας: «Μετά τη συνάντηση πρέπει να κινηθούμε για την πολυμερή διάσκεψη. Εάν οι πλευρές δεν σημειώσουν πρόοδο, ο Ο.Η.Ε. δεν θα έχει να κάνει πολλά. Ο Ο.Η.Ε. δεν έχει σχέδιο Β. Δεν μπορεί να υπάρξει στο Κυπριακό λύση εκτός από την ομοσπονδία, διότι για τη λύση αυτή προσπαθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας».


Εκτιμά ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε αδιέξοδο η διαδικασία.

«Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μέχρι τον Ιούνιο. Ελπίζω να μην καταλήξει σε αδιέξοδο η διαδικασία» αναφέρει και εκφράζει την επιθυμία, μετά τη λύση, να γευματίσει στο Βόσπορο με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκο''κύπριο'' ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.Δημοφιλείς αναρτήσεις