Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Στα κατεχόμενα συνεχίζουν να σερβίρουν Ποτά-δηλητήριο


Τα σερβίρουν οι Τούρκοι στα κέντρα των κατεχομένων

Προκαλούν, κατάθλιψη, πονοκεφάλους και επιθετική συμπεριφορά.


Το Γενικό Χημείο του Κράτους, ύστερα από λεπτομερείς αναλύσεις, έχει διαπιστώσει ότι διάφορα οινοπνευματώδη ποτά που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά και τα οποία έχουν πηγή εισαγωγής διάφορες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες και τις κατεχόμενες περιοχές, είναι νοθευμένα και σερβίρονται σε νέους και άλλους θαμώνες σε κέντρα του παράνομου τζόγου.


Επιβεβαίωση από την Π. Κανάρη
Την πληροφορία της «Σ» επιβεβαίωσε η διευθύντρια του Γενικού Χημείου Πόπη Κανάρη, με δήλωσή της: «Ναι, έχουμε εντοπίσει νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά μετά από αναλύσεις. Θα μιλήσουμε λεπτομερώς για το θέμα πολύ σύντομα».

Πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι Ελληνοκύπριοι, ιδιαίτερα νέοι, που έχουν προσβληθεί από συμπτώματα άγχους και νευρικότητας από την κατανάλωση νοθευμένων ποτών που σερβίρονται σε χώρους του τζόγου και των παράνομων στοιχημάτων κατά τις νυκτερινές ώρες και σε καζίνα και κλαμπ της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Κατάθλιψη και πονοκέφαλοι
Η κατάθλιψη και ο υψηλός πυρετός, ο οποίος κυριεύει λίγες ώρες αργότερα όσους κατανάλωσαν, δημιουργεί δυνατούς πονοκεφάλους στομαχικές διαταραχές και τους οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε επιθετική συμπεριφορά προς τους γονείς τους και στα άτομα του περιβάλλοντός τους. 

Τα μικρά μπαράκια και τα κλαμπ της κατεχόμενης Λευκωσίας, που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, αποτελούν μόνιμους θαμώνες για πολλούς Ελληνοκυπρίους κατά τις ημέρες των αργιών και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνεργασία με Ελληνοκυπρίους
Πληροφορίες, οι οποίες πηγάζουν από προφορικές ομολογίες ατόμων, αναφέρουν ότι υπάρχουν ομάδες της νύκτας από Ελληνοκυπρίους οι οποίοι προτρέπουν, εισπράττοντας φυσικά αμοιβή, φίλους τους και άλλα πρόσωπα να επισκεφθούν συγκεκριμένα κλαμπ της κατεχόμενης πρωτεύουσας.

Πανικός στους γονείς
Το πόρισμα των αναλύσεων ιδιωτικών χημείων για νέους ότι τα αίτια των προβλημάτων της υγείας τους τα προκάλεσε η κατανάλωση νοθευμένων ποτών δημιούργησαν ανησυχία στους γονείς τους. Οικογένειες έμειναν με ανοικτό το στόμα από τις ομολογίες των παιδιών τους για τις επισκέψεις τους σε μπαράκια των κατεχομένων στα οποία σερβίρονται πολλά είδη εισαγόμενων «επωνύμων» ποτών αλλά και για τη μεγάλη καθημερινή παρουσία Ελληνοκυπρίων σε μικρά καζίνα της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Παραμονή σε ιατρικά κέντρα
Η «Σ» κατά τη διερεύνηση του θέματος συγκέντρωσε πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρξαν περιπτώσεις πως πρόσωπα που υποβλήθηκαν μερικούς μήνες προηγουμένως σε εγχείρηση στο στομάχι ή επεμβάσεις καρδίας ή ετύγχαναν θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής για διάφορα προβλήματα της υγείας τους και κατανάλωσαν τέτοια ποτά κρατήθηκαν σε ιατρικά κέντρα για νοσηλεία για μερικά εικοσιτετράωρα για νοσηλεία λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγεία τους.

Πόρισμα Κρατικού Χημείου
Το πόρισμα των αναλύσεων του Κρατικού Χημείου θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί λεπτομερώς σε δημοσιογραφική διάσκεψη από την Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και τη διευθύντρια του Χημείου Πόπη Κανάρη τις προσεχείς μέρες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις