Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Μάρκος και Παπακώστας κατηγορήθηκαν για το Μαρί


Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας συγκαταλέγονται τελικά στον κατάλογο των προσώπων που θα διωχτούν ποινικά σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου. Οι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κατηγορήθηκαν σήμερα για την υπόθεση.

Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου ανέφερε πως η Αστυνομία έλαβε χθες επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα με συγκεκριμένες οδηγίες για το θέμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για την έκρηξη κατηγορούνται επίσης τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς και τρία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Παπακώστας μετέβη στο Αρχηγείο χτες το πρωί και ο κ. Κυπριανού το μεσημέρι.


Το πράσινο φως για την ποινική δίωξη των οκτώ δόθηκε χθες στην αστυνομία από τον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.


«Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής έχουμε δώσει άμεσα οδηγίες προς τους υφιστάμενους μας για να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα», είπε.

Σε ερώτηση πόσα πρόσωπα θα κατηγορηθούν συνολικά, είπε πως έχει συζητήσει με το Γενικό Εισαγγελέα το θέμα, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα να αποφευχθούν οι απαντήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Έκπληξη εξέφρασε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού για την τροπή την οποία έχουν πάρει τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για δίωξη του «δεν λήφθηκε με βάση τα γεγονότα αλλά με βάση πολιτικά κριτήρια».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται μια προσπάθεια «αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και εξεύρεσης εξιλαστήριου θύματος και δυστυχώς βρήκαν εμένα».
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις