Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Νέο τουρκικό όχι στην κυπριακή Προεδρία


Νέα προειδοποίηση από την Τουρκία, ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε συνάντηση συγκαλέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα άμυνας και ασφάλειας, με προσκλήσεις στις χώρες που συνεισφέρουν στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας.


Ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Σελτσούκ Ουνάλ, ρωτήθηκε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, κατά πόσο τίθεται θέμα αλλαγών στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, με δεδομένη την κυπριακή προεδρία. Απάντησε πως δεν τίθεται θέμα κάποιας αλλαγής. Και πρόσθεσε: «Ήδη δεν υπάρχει αλλαγή στη διοίκηση μονάδων στις οποίες συνεισφέρουμε και ούτε θα αναλάβει η ελληνοκυπριακή πλευρά τη διοίκηση κάποιας μονάδας. Δεν έχουμε δει προς το παρόν κάτι που θα επέβαλλε να κάνουμε αλλαγές.»

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Κωνσταντινούπολη, ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ξεκαθάρισε εκ νέου πως «η Τουρκία δεν θα δεχθεί να μετάσχει αν η κυπριακή προεδρία συγκαλέσει συνάντηση χωρών που συνεισφέρουν στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας», προσθέτοντας ότι «συνομιλητής της Τουρκίας και των χωρών που συνεισφέρουν στην Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας είναι η Γραμματεία, δηλαδή η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάθριν Αστον, και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει».

Για να καταλήξει ότι «εάν η προεδρία της ελληνοκυπριακής πλευράς, κατά την έκφρασή του, επιχειρήσει να θέσει άλλα ζητήματα, αυτά θα αξιολογηθούν χωριστά».

Δημοφιλείς αναρτήσεις