Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Τα θύματα της μη λύσης είναι οι Τ/''κ'' δηλώνει ο Ερογλου


Η τ/''κ'' πλευρά επιθυμεί περισσότερο την επίτευξη λύσης, σε σύγκριση με την ε/κ, καθότι τα θύματα της μη λύσης είναι οι Τ/''κ'', υποστήριξε σε ομιλία του στο 8ο τακτικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος ο Τ/''κ'' ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.


Σύμφωνα με τον τ/''κ'' Τύπο, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διαπραγματευτής, εργάζεται συστηματικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη και ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας ότι η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων εισήλθε στο τελικό της στάδιο.

Οι Τ/''κ'', συνέχισε, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα δίκαια και τα δικαιώματά τους και να επιστρέψουν στην προ του 1974 περίοδο, για χάρη της λύσης. Ο κ. Ερογλου υποστήριξε επίσης ότι η τ/''κ'' πλευρά προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο τη συζήτηση της ισότητας, της κυριαρχίας, του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης, της διζωνικότητας, του περιουσιακού, του εδαφικού και των υπηκοοτήτων, στη βάση των σημερινών «πραγματικοτήτων» και τη συνέχιση των εγγυήσεων της «μητέρας-πατρίδας» Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η ενδεχόμενη λύση πρέπει να καταστεί Πρωτογενές Δίκαιο της ΕΕ.

Για την επίτευξη μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης όλα τα πιο πάνω πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής, είπε. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν κατόρθωσε να επιλύσει το Κυπριακό, παρόλο που προέβη σε αρκετά βήματα όπως ήταν και η διασταυρούμενη ψήφος που συγκέντρωσε πολλές αντιδράσεις, ήταν η αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς, υποστήριξε ενώ επέκρινε και την ΕΕ για την απόφαση της να εντάξει τους Ε/κ στους κόλπους της πριν από την επίλυση του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ


Και επειδή τα θύματα είναι οι λεγόμενοι Τουρκο"κύπριοι", αδέλφια και συμπατριώτες μας, κατά τους προσκυνημένους πολιτικάντηδες μας που άχνα δεν βγάζουν, γι’ αυτό τρέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων και όμοιων κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, να κάνουν δείπνο στον "ηγέτη" τους. Για να τους καλοπιάσουν να δεχτούν μια λύση, βιώσιμη μαζί με τους βάρβαρους Ελληνοκύπριους που ατίμασαν και έδιωξαν τους Τούρκους από τα σπίτια τους και την πατρογονική τους γη; Που τους στέρησαν το δικαίωμα να απολαμβάνουν την γη τους; Οι Ελληνοκύπριοι που κατέχουν δια της βίας το μισό νησί;

Αυτό έμεινε να ακούσουμε, και οι πολιτικάντηδες το μόνο που ξέρουν είναι να γευματίζουν με τον εχθρό! Είναι καιρός ο κόσμος να ξυπνήσει και ρίξει στο καναβάτσο τους, προσκυνημένους πολιτικάντηδες της πλάκας, και να απαιτήσει εδώ και τώρα ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Φτάνει πια υποχωρήσεις!

Αυτή η ΓΗ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και προστατέψτε την, όπως μας την παρέδωσαν η πρόγονοι μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις