Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Τι είχε υποσχεθεί ο Γ.Παπανδρέου στην μουσουλμανική μειονότητα;


Σε περίεργες δηλώσεις περί "μη τήρησης των υποσχέσεων του Γ.παπανδρέου προς την μειονότητα, προχώρησε" ο μουσουλμάνος, αυτοαποκαλούμενος "τουρκικής καταγωγής", βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι, χθες, προαναγγέλλοντας μάλιστα και την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ. 'Ετσι, ο Μάντατζι μιλώντας σε δημοσιογράφους του μειονοτικού Τύπου είπε πως “ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε (σ.σ.: δηλαδή τι τους είχε υποσχεθεί; Ανεκξάρτητη Θράκη; Γιατί όλα τα άλλα τους τα έδωσε!), δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε”.


Ο προστατευόμενος των Ξυνίδη και Πεταλωτή (κάθε φορά που μιλούσε ο Μάταντζι για «τουρκική μειοονότητα» έκαναν πως δεν άκουγαν) ανακοίνωσε,ότι “η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω, και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς”.

Ο Μάντατζι είπε πως είναι ανάγκη να αρχίσουν συζητήσεις για την χάραξη ενός νέου πολιτικού οδικού χάρτη για την μειονότητα, και πως ο ουσιαστικός σκοπός της αποψινής συγκέντρωσης ήταν η έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Και κατέληξε με την΄συνήθη πρόκληση: “Η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήματα για την διευθέτηση των μειονοτικών θεμάτων”, είπε εκφράζοντας ταυτόχρονα τον θαυμασμό του "για την πρόοδο που έκανε η Τουρκία απέναντι στις μη μουσουλμανικές μειονότητες" (προφανώς δεν εννοεί τις γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων, τον ξεριζωμό των Ελλήνων, των Κυπρίων κλπ)...

Βέβαια δεν ξεκαθαρίζει αν θα ιδρύσει μειονοτικό κόμμα ή θα ενταχθεί σε κάποιον νέο πολιτικό φορέα από αυτούς που κυοφορούνται στο εσωτερικό του Κινήματος. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις