Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΨΟΦΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ!

Ψόφησε,  χωρίς να δικαστεί για τα αναρίθμητα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει, απόψε γύρω στις 10, ο πρώην τ/"κ" ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε ηλικία 88 ετών.

Οι ιατροί του Ντενκτάς ανακοίνωσαν ότι κατά τις βραδινές ώρες ο κ. Ντενκτάς κρατήθηκε στην ζωή με μηχανική υποστήριξη και ότι τότε έχασε τις αισθήσεις του. Η αρχίατρος, Σεβίμ Ερκμέν δήλωσε ότι από τις 8 το πρωί ο πρώην ηγέτης των Τ/"κ" παρουσίαζε έντονη ανεπάρκεια των ζωτικών οργάνων. 
Ο Ραούφ Ντενκτάς έδινε μάχη να κρατηθεί στην ζωή, εδώ και 8 μήνες.
Ελπίζουμε όλο αυτό τον καιρό, να βασανίστηκε αρκετά, εις ανταπόδοση των όσον έκανε όταν έσφαζε ελληνοκύπριους, και όταν καμάρωνε που δολοφονούσαν πριν λίγα καλοκαίρια τα δύο παλληκάρια μας, Ισαάκ και Σολωμό. Εμείς δεν θα πούμε λόγια όπως οι τα υπόλοιπα κόμματα για να γίνουμε αρεστή σε κανένα, όπως πολλοί άλλοι (και ξέρετε για ποιους μιλάμε) που θα τρέξουν να τιμήσουν τον αρχισφαγέα, εις ένδειξη των «καλών» μας σχέσεων. 
Σύντομο βιογραφικό του αρχισφαγέα Ραούφ Ντενκτάς
Αποφοίτησε το 1947 από τις σπουδές στην Αγγλία και επέστρεψε στην Κύπρο όπου άρχισε να εργάζεται στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της αποικιακής κυβέρνησης. Ως δικηγόρος του στέμματος, ασχολήθηκε με πάρα πολλές ποινικές υποθέσεις σε πολλά μέρη της Κύπρου ενώ κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 ο Ραούφ Ντενκτάς ανέλαβε ως εισαγγελέας την προώθηση πολλών υποθέσεων εναντίον αγωνιστών της ΕΟΚΑ που οδηγούντο στα δικαστήρια και πέτυχε την καταδίκη πολλών. Μεταξύ εκείνων των υποθέσεων ήταν και η καταδίκη του ήρωα Μιχαλάκη Καραολή που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

Η σύνδεσή του με το τουρκικό βαθύ κράτος έγινε το 1957 όταν ήταν βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Παραιτήθηκε από το αξίωμα για να αναμιχθεί με την πολιτική. Ανέλαβε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τ/κ Συνδέσμων, η οποία θεωρείτο ισχυρό πολιτικό σώμα των Τ/κ, αφού ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φαϊζ Καϊμάκ αναγκάστηκε από την Τουρκία να παραιτηθεί. Το τέλος του 1957, μαζί με τον φίλο του, γιατρό Μπουρχάν Ναλμπάντογλου και τον Τούρκο πρόξενο στην Κύπρο Κεμάλ Τανρισεβντί, ίδρυσαν την τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ. Η οργάνωση ΤΜΤ χρησιμοποιήθηκε για να πληγεί ο ενωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ και διέπραξε δολοφονίες, επιθέσεις.

Ο Ντενκτάς εκπροσώπησε τους Τ/"κ" στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1958 και συμβούλευσε την Τουρκία για τα δικαιώματα των Τ/"κ" κατά την προετοιμασία των συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου οι οποίες υπογράφηκαν τον Ιανουάριο του 1959.

Μέχρι την μεταβατική περίοδο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου, η ΤΜΤ ενισχύθηκε σημαντικά σε οπλισμό ενώ ο Ραούφ Ντενκτάς ετάχθη με το μέρος των Τούρκων που επέμεναν στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας (16 Αυγούστου 1960) μέχρι και τις ένοπλες συγκρούσεις τον Δεκέμβριο 1963, εργάστηκε συνειδητά προς την κατεύθυνση της υπονομεύσεως του κυπριακού κράτους.

Κατά τη διάρκεια των αιματηρών γεγονότων της τουρκοκυπριακής ανταρσίας, που ξέσπασαν τον Δεκέμβριο του 1963, ο Ντενκτάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τον Ιανουάριο του 1964 έλαβε μέρος στην πενταμερή διάσκεψη του Λονδίνου για το Κυπριακό ζήτημα ενώ τον επόμενο μήνα εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος των Τουρκο"κυπρίων" στα Ηνωμένα Έθνη, όπου υπεραμύνθηκε των τουρκο"κυπριακών" θέσεων, διαστρεβλώνοντας παράλληλα τα γεγονότα της ένοπλης τουρκο"κυπριακής" ανταρσίας και εκστομίζοντας ψευδείς κατηγορίες κατά της Κυπριακής Κυβερνήσεως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Δημοκρατίας να τον κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο και του απαγόρευσε την επάνοδο στην Κύπρο. Κατέφυγε στην Αγκυρα αλλά συνέχισε να διατηρεί επαφή με τους Τ/"κ" και να κατευθύνει την ανταρσία τους στο νησί.

Τον Αύγουστο του 1964, κατά την διάρκεια των μαχών που έγιναν στην περιοχή της Τηλλυρίας, ο Ντενκτάς αποβιβάσθηκε στην περιοχή της των Κοκκίνων μαζί με αξιωματικούς από την Τουρκία και φοιτητές. Ωστόσο λόγω της σφοδρής αντεπίθεσης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή, ο Ντενκτάς και οι σύντροφοί του αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τουρκικό πολεμικό πλοίο για να αποφύγουν την σύλληψη.

Τον Οκτώβριο του 1967, ο Ντενκτάς επεχείρησε για δεύτερη φορά να εισέλθει παράνομα στην Κύπρο. Λόγω όμως των άσχημων καιρικών συνθηκών το ψαροκάικο που τον μετέφερε αναγκάστηκε να τον αποβιβάσει σε ακτή της Καρπασίας, αντί στη Λάρνακα, όπως προβλέπετο. Συνελήφθη από αγροφύλακα και παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά. Η κυπριακή κυβέρνηση, με τις ευχές τότε του φίλου του Κληρίδη, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο και η πράξη αυτή «καλής θέλησης» των Ε/κ ήταν μια από διάφορες ενέργειες στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης που οδήγησαν στην έναρξη των συνομιλιών με την τουρκο"κυπριακή" πλευρά τον Απρίλιο του 1968.
Ο Ντενκτάς, επέστρεψε, τότε, νομίμως στην Κύπρο και ορίστηκε εκπρόσωπος των Τουρκο"κυπρίων" ενώ συνομιλητής μας ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης. Οι συνομιλίες, διευρύνθηκαν αργότερα με την συμμετοχή του Έλληνα συνταγματολόγου Μιχ. Δεκλερή και του Τούρκου Ορχάν Αλντικαστί. Διακόπηκαν με την τουρκική εισβολή.

Το 1973 ίδρυσε το Κόμμα Εθνικής Ενότητας ενώ το 1975 έγινε «πρόεδρος» του ‘ομόσπονδου τουρκο"κυπριακού" κράτους’ ενώ προχώρησε στις 15 Νοεμβρίου 1983 στην παράνομη και μονομερή ανακήρυξη της λεγόμενης ‘τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου’. «Εκλέγεται» πρόεδρος του ψευδοκράτους το 1985 και επανεκλέγεται το 1990, 1995 και 2000. Το 2005 ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικούσε επανεκλογή του στην προεδρία του ψευδοκράτους.

Μετά την εισβολή, ο Ντενκτάς έχει συνομιλήσει με όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή με τους Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, Σπύρο Κυπριανού, Γιώργο Βασιλείου, Γλαύκο Κληρίδη και Τάσσο Παπαδόπουλο. Στις συνομιλίες διατηρούσε αδιάλλακτη θέση, ανοικτά υπέρ της δημιουργίας δυο κρατών στην Κύπρο, η οποία δεν επέτρεπε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Αυτό ήταν το σύντομο βιογραφικό του σφαγέα του Ελληνισμού, και φίλου του Γλάυκου Κληρίδη, Ραούφ Ντεκτάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις