Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Ερογλου: Σύμφωνη με τις προσδοκίες μας η δήλωση Μπαν

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της τ/"κ" πλευράς, δήλωσε ο Τ/"κ" ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης μετά την κατάληξη των συνομιλιών στο Greentree.


Oπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της τ/"κ" πλευράς και είναι το αποτέλεσμα της εντατικής διπλωματίας της τ/"κ" πλευράς.
.
Ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι υπήρξε μικρή πρόοδος στα θέματα της υπηκοότητας και της εκτελεστικής εξουσίας κατά τη διάρκεια του Greentree, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί περισσότερη πρόοδος, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της στάσης της ε/κ πλευράς.

Εχει, είπε, τεθεί χρονοδιάγραμμα για την τελευταία φάση, προσθέτοντας ότι βρίσκονται πιο κοντά σε διεθνή διάσκεψη σήμερα παρά χθες.

Σύμφωνα με τον Τ/"κ" ηγέτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ βρήκε θετικές τις θέσεις της τ/"κ" πλευράς όσον αφορά την υπηκοότητα, τη διασταυρούμενη ψήφο και το περιουσιακό.

Πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είναι αποφασισμένος να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη, αλλά δεν μπορεί να εξαναγκάσει όλες τις πλευρές.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πλευρά που θα απορρίψει μια τέτοια διάσκεψη θα παρουσιαστεί υπό αρνητικό φως στην έκθεση που θα κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις