Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Αυξήθηκαν 23,8% οι άνεργοι το 2011, σε σχέση με το 2010


Στα 28.276 πρόσωπα ανήλθε ο μέσος όρος των εγγεγραμμένων ανέργων για ολόκληρο το 2011, σε σύγκριση με 22.842 πρόσωπα το 2010, σημειώνοντας αύξηση 23,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.
Το Δεκέμβριο του 2011, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε στα 31.432 πρόσωπα, σε σύγκριση με 30.991 τον προηγούμενο μήνα.

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Δεκεμβρίου 2011, έφτασε τα 32.895 πρόσωπα.

Σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2010 σημειώθηκε αύξηση 7.202 προσώπων ή 28,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 1.585 ανέργων), των κατασκευών (αύξηση 1.352), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 1.224), της μεταποίησης (αύξηση 969), της δημόσιας διοίκησης (αύξηση 426), καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 437 ανέργων.Και όλα αυτά την ίδια στιγμή, που σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού, ο αριθμός των αλλοδαπών στην Κύπρο αυξήθηκε κατακόρυφα, (Αυξημένος ο αριθμός των ξένων, στην απογραφή πληθυσμού ), και ας προσπαθεί ο κ. Συλικίωτης και κάθε Συλικιώτης να μας πείσει για το αντίθετο, κάνοντας το άσπρο, μαύρο.

Μια ακόμη έρευνα που συνδέεται άμεσα, με την ανεργία είναι αυτή που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα μας, ( Λιγότερες γεννήσεις - περισσότεροι αλλοδαποί ), αφού η ανεργία συμβάλει τα μέγιστα στην υπογεννητικότητα. Την ίδια στιγμή που πολλοί συμπατριώτες μας μένουν χωρίς δουλεία, και άλλοι κρέμονται από μια λεπτή κλωστή για να μην απολυθούν, δεν μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να κάνει οικογένεια.

Όλα αυτά όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους καλοβολεμένους πολιτικάντηδες μας, που για ψηφοθηρικούς και όχι μόνο λόγους, βολεύονται με την σημερινή κατάσταση. Δεν είδαμε κανένα πολιτικάντη, να ιδρώσει το αυτί του, από την σημερινή κατάσταση, παρά μόνο σε προεκλογικές περιόδους. (διαβάστε: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Απογραφή πληθυσμού & λαθρομετανάστευση )

Δυστυχώς, για τους συμπατριώτες μας, το σύνθημα μας, ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ = ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, γίνεται καθημερινό βίωμα. Έστω και αν όλος ο συρφετός των κομμάτων, και όχι μόνο, μας κατηγορούσε όταν βγήκαμε στους δρόμους με το πιο πάνω σύνθημα, αποκαλώντας μας με διάφορα επίθετα, σήμερα λίγα χρόνια μετά είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας πολιτικάντηδες, και διάφοροι άλλοι κυβερνώντες. Έχουμε μπουχτίσει με τα μεγάλα σας λόγια, που είναι γεμάτα με κούφιες υποσχέσεις. Θέλουμε πράξεις, και όχι μόνο λόγια μπροστά στις κάμερες, εν καιρό εκλογών.

Και άστε τα λόγια και τις επικρίσεις, περί ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Γιατί Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ

Γιάννης Γεωργιάδης
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου


Δημοφιλείς αναρτήσεις