Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

«100 ευρώ από το κράτος για πέντε φωτοτυπίες από τους ποινικούς ανακριτές»


Οι απολαβές των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών της αστυνομίας που συζητεί να περικόψει η Βουλή, τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

Η πλειοψηφία των βουλευτών χαρακτηρίστηκε ως κατ’ αρχήν ορθή η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής ισχυρισμών και παραπόνων να προχωρήσει στη μείωση της ωρομίσθιας αμοιβής των ανακριτών που ορίζεται από την επιτροπή. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ασκείται έλεγχος. 


Χαρακτήρισαν απαράδεκτο να συνυπολογίζεται ως αμειβομένη εργασία ο χρόνος που χρειάζεται ο κάθε ανακριτής για να πάει στον αστυνομικό σταθμό, η για να επιστρέψει στο σπίτι του, ή ο χρόνος που χρειάζεται για την φωτοτυπία εγγράφων.

Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε η ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης ισχυρισμών και παραπόνων να βρει τρόπο να ελέγχει τα ποσά που διατίθενται στους ανακριτές, ώστε να γίνεται σωστή και δίκαιη διαχείριση στο σχετικό κονδύλι που έχει ήδη περικοπεί από τις 165 χιλιάδες ευρώ στις 150 χιλιάδες.

Πρόκειται για τη ρύθμιση, έπειτα από την οποία οι ανακριτές που παρέχουν υπηρεσίες αμείβονται βάση της κλίμακας Α13 αντί της Α15. η Α13 η αμοιβή είναι 27 ευρώ την ώρα ενώ στην Α15 είναι 33 ευρώ την ώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις