Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Tραυματίες από αστυνομικούς των βάσεων στις Βρυσούλες

Σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς διαδραματίστηκαν χθες στις Βρυσούλες με πρωταγωνιστές αστυνομικούς των βάσεων οι οποίοι χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία για να απομακρύνουν γυναίκες που απεργούσαν στο συσκευαστήριο πατατών της ΣΕΔΙΓΕΠ.

Γύρω στις 50 γυναίκες ηλικίας 50-60 χρονών, συνέχισαν εκ νέου τη διαμαρτυρία τους σήμερα, σχετικά με την πρόταση για μείωση των μισθών των εποχικών υπαλλήλων του συσκευαστηρίου.

Γύρω στις μία το μεσημέρι, εκατό περίπου αστυνομικοί των βάσεων, επενέβησαν για να απομακρύνουν τις γυναίκες, κάνοντας χρήση υπέρμετρης βίας. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βάλουν μέσα απεργοσπάστες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν κοινοτικοί.

Οι απεργοί διαμαρτύρονταν για την αλλαγή στους όρους εργοδότησης. Ο υπεργολάβος σύμφωνα με πληροφορίες τους ζήτησε μείωση στη μισθοδοσία των εποχικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες "γύρω στη μία το μεσημέρι, ήρθαν στο χώρο του συσκευαστηρίου άνδρες της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας και δια της βίας θέλησαν να μας μετακινήσουν, τραβώντας μας και σύροντάς μας στο χώμα. Έχουν κτυπηθεί αρκετές γυναίκες ενώ άλλοι απεργοί έχουν γρατσουνιές στα χέρια και τα πόδια".

Οι εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο είναι εποχικοί εργάτες οι οποίοι εργοδοτούνται για ένα μήνα ή και περισσότερο. Οι εργοδοτούμενοι δεν είναι μόνιμο προσωπικό αλλά τώρα που αρχίζει η εποχή της πατάτας ο εργοδότης προτίμησε να καλέσει ξένους εργάτες, από τη Ρουμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο εργοδότης κάλεσε μεν το μέχρι σήμερα υφιστάμενο προσωπικό αλλά με τα μισά χρήματα απ' αυτά που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Οι απεργοί δήλωσαν πως δεν δέχονται να αλλάξουν οι όροι εργοδότησης του προσωπικού, κάτι που θέλει να πράξει η εταιρεία και ο νέος εργοδότης.

Οι απεργοί μετακίνησαν τα αυτοκίνητα τους και τα τοποθέτησαν στην είσοδο του συσκευαστηρίου ενώ δήλωσαν ότι θα περιμένουν μέχρις ότου εξέλθουν από το εργοστάσιο οι απεργοσπάστες.

Εν τω μεταξύ γύρω στη 13.20 η μία διμοιρία της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας αποχώρησε και έχει παραμείνει στο χώρο του συσκευαστηρίου η δεύτερη διμοιρία.

Όπως μεταδόθηκε, δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, φέροντας ελαφρά τραύματα ύστερα από ξυλοκόπημα που υπέστησαν από αστυνομικούς των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις