Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Θράσος Έρογλου:"Να μην αναλάβει η Λευκωσία την προεδρία της Ε.Ε"

Ο τουρκο''κύπριος'' ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση όλων των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τώρα θα αρχίσει η φάση του «πάρε -δώσε».

Σύμφωνα με τον τουρκο''κυπριακό'' τύπο, ο κ. Έρογλου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία, ανέφερε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν «συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις τής απέναντι πλευράς».

Εμείς να θυμήσουμε στον κύριο Ερογλου ότι η "Λευκωσία" είναι νόμιμο αναγνωρισμένο κράτος αντίθετα με την οντότητα της οποίας έχει τη διοίκηση, και σίγουρα δεν προκύπτει να έχει κανένα δικαίωμα να υποδεικνύει σε μία νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση κράτους αν θα εκτελέσει τα δικαιώματά και τις υποχρεώσεις τα οποία έχει αναλάβει μέσα στην Ε.Ε. 

Δυστυχώς όπως οι εκάστοτε πολιτικάντηδες μας, με την αδεξιότητα τους, άφησαν τον Έρογλου και τον κάθε Έρογλου να μιλά με αυτό τον τρόπο, αφού δεν βλέπει καμιά αντίδραση από κανένα. Είναι καιρός να υπάρξει Εθνική πολιτική σε αυτό τον τόπο, και κάποιος επιτέλους που να τους κόψει τον αέρα.


Υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα για λύση του Κυπριακού και ότι αυτή «θα είναι δίκαιη και μόνιμη και θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκο''κυπρίων'' και της Τουρκίας». Θα είναι, τόνισε, λύση «δύο κρατών».Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε ακόμα και στην Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. και ισχυρίστηκε ότι η Λευκωσία δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., αφού κάτι τέτοιο -σύμφωνα με τον ίδιο- θα οδηγούσε σε αδιέξοδα τις συνομιλίες και θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις