Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Αλισαβού [Πρώτη Κυρία] εισπράττει εισφορές για λογαριασμό του ΑΚΕΛ...

Απόδειξη του ΑΚΕΛ για εισφορά, η οποία φέρει την υπογραφή της  Έλσης Χριστόφια

Εν μέσω κρίσης και ενώ όλες οι προηγούμενες Πρώτες Κυρίες εισέπρατταν λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς η Έλση [Αλισαβού] Χριστόφια επισκέπτεται υποστηρικτές του ΑΚΕΛ και εισπράττει εισφορές για το κόμμα. 
Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί τις τελευταίες μέρες η ενέργεια της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου να προβαίνει σε εισπράξεις εισφορών για λογαριασμό του ΑΚΕΛ. Η κυρία Έλση Χριστόφια επισκέπτεται μάλιστα προσωπικά υποστηρικτές και μέλη του ΑΚΕΛ για να εισπράξει την εισφορά για το κόμμα. Η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου διερεύνησε το όλο θέμα και με έκπληξη διαπιστώθηκε πως όντως η Πρώτη Κυρία προβαίνει σε εισπράξεις εισφορών για το ΑΚΕΛ, εκδίδοντας αποδείξεις είσπραξης, με την υπογραφή της, όπως φαίνεται και στη φωτοτυπία πιο πάνω.

Σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση που είχε η «Κ» οι εισπράξεις των εισφορών από διάφορους υποστηρικτές του κόμματος γίνονταν αυτοπροσώπως από την κυρία Χριστόφια με επισκέψεις της στις επιχειρήσεις και στους χώρους εργασίας των υποστηρικτών του ΑΚΕΛ. Η διακίνηση της Πρώτης Κυρίας γινόταν με ιδιωτικό αυτοκίνητο και συνοδευόταν πάντοτε από άλλη γυναίκα (προφανώς έμμισθη του κόμματος).

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια ωστόσο ανάμεσα σε κύκλους της Πρωτεύουσας ποικίλουν. Από τη μια, υπάρχει η άποψη πως η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας καλά πράττει και συνεχίζει να στηρίζει ενεργά το κόμμα της αφού ούτως ή άλλως η ίδια ήταν έμμισθο στέλεχος του ΑΚΕΛ μέχρι και την εκλογή του κ. Χριστόφια στο ύπατο αξίωμα. Παράλληλα η ίδια επιχειρηματολογία θέλει την κ. Έλση Χριστόφια να παραμένει «απλός στρατιώτης του κόμματος» έστω κι’ αν ο σύζυγός της εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη, αναπτύσσεται η επιχειρηματολογία πως η κ. Έλση Χριστόφια θα έπρεπε να απείχε από τέτοιες δραστηριότητες μιας και εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει πλέον ένα θεσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας (αυτού της Πρώτης Κυρίας), ο οποίος διαχρονικά είθισται να ασχολείται με φιλανθρωπίες και εράνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα η άποψη που κυριαρχεί είναι πως πρόκειται για αδόκιμη και προκλητική ενέργεια από πλευράς της Πρώτης Κυρίας όταν μάλιστα αυτή γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ χιλιάδες άνεργοι και άπορες οικογένειες αναμένουν στήριξη από την Κυβέρνηση, η σύζυγος του Προέδρου εισπράττει εισφορές για το ΑΚΕΛ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις