Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΙ από το κράτος των γραικύλων

Οι Έλληνες στο κράτος των Σκοπίων: Είναι γνωστό ότι βόρεια της Ελλάδος κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Ακόμη και στην απογραφή που έκαναν οι Γερμανοί το 1941 και που είχαν τότε συμμάχους τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους, έβγαλαν ότι ζούσαν στην περιοχή που είναι σήμερα το κράτος των Σκοπίων 110.000 Έλληνες. 


Σημειώνεται ότι πολλούς από τους δίγλωσσους Έλληνες της περιοχής τους έγραψαν Βούλγαρους, ενώ τους αναμφίβολα Έλληνες Βλάχους τους θεώρησαν Ρουμάνους. Με την δημογραφική εξέλιξη οι Έλληνες αυτοί μαζί με τους Βλάχους ξεπερνούν σήμερα τις 300.000. Μόνο στο Μοναστήρι ζουν 40.000 Έλληνες και το Ελληνικό κράτος δεν έχει φροντίσει να ιδρύσει ούτε ένα Ελληνικό Σχολείο!!! Για το εάν υπάρχουν Έλληνες στα Σκόπια είχε μιλήσει και ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ. Σας παραθέτουμε παλαιότερο σχετικό δημοσίευμά μας:

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: Σε συνέντευξή του το 1991 ο πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει ότι στα Σκόπια ζουν “μόνο” 100.000 Έλληνες. Φυσικά σε αυτούς δεν είχε συμπεριλάβει τους 300.000 Έλληνες Βλάχους, που επίσης ζουν κάτω από το καθεστώς των κομιτατζήδων. Σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα διαβάσαμε την περιπέτεια ενός Έλληνα των Σκοπίων, που υφίσταται διωγμούς και πιέσεις γιατί επιμένει να δηλώνει Έλληνας! Παρ’ όλα αυτά όμως το κράτος των Αθηνών αδιαφορεί και σιωπά. Ίσως γιατί τελικά δεν είναι το κράτος του Ελληνικού Έθνους, που έχει από αυτό το ίδιο το Σύνταγμα την υποχρέωση να προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων.».

Δημοφιλείς αναρτήσεις