Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση στο ποσοστό των ξένων και των κοινοτικών

Στις 29 Δεκεμβρίου θα δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που περισυλλέγησαν ύστερα από την 14η απογραφή του πληθυσμού στην Κύπρο που άρχισε την 1η Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώθηκε τα τέλη Νοεμβρίου.


Η 1η Λειτουργός Στατιστικής Υπηρεσίας Δώρα Κυριακίδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι την ερχόμενη Πέμπτη ''θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τον πληθυσμό κατά επαρχία, αγροτικές και αστικές περιοχές, οικιστικές μονάδες, νοικοκυριά, πόσοι ξένοι έχουν εγγραφεί κατά επαρχία κ. ά.''.

Ιδιαιτερότητα αυτής της απογραφής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είναι το αυξητικό ποσοστό των ξένων, κοινοτικών και από τρίτες χώρες, που διαμένει στην Κύπρο.

Στην απογραφή καταγράφηκαν περίπου 410.000 οικιστικές μονάδες, 290.000 νοικοκυριά και πληθυσμός της τάξης των 810.000 ατόμων.


Για την απογραφή εργάστηκαν 800 περίπου απογραφείς.


Η συνολική δαπάνη για τη διενέργεια της απογραφής ανήλθε σε 3,3 εκ. ευρώ.Για να δούμε θα βγει και πάλι ο κ. Συλικιώτης και οι διάφοροι άλλοι πολιτικάντηδες μας, να μας πουλήσουν και πάλι τα γνωστά τους παραμύθια, περί πετυχημένης μεταναστευτικής πολιτικής τώρα που την αλήθεια την λένε οι αριθμοί;

Ο κ. Συλικιώτης, που πριν λίγο καιρό σε τηλεοπτική εκπομπή, έλεγε με θράσος χιλίων πιθήκων, ότι ο αριθμός των μεταναστών μειώθηκε σημαντικά, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο. Και βγάζοντας χιλιάδες κόσμου τρελούς, που έβλεπαν κάτι το οφθαλμοφανές.

Για να δούμε τώρα, τι δικαιολογία έχει να πει πάλι; Ή μήπως αυτοί που έκανα την απογραφή του πληθυσμού είναι ρατσιστές και ξενοφοβικοί, κατ' εσάς;

Δημοφιλείς αναρτήσεις