Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Πολλαπλασιάστηκαν οι άποροι μαθητές από πέρσι στα σχολεία της Πάφου

Κατά 30% περισσότεροι είναι οι άποροι μαθητές από πέρσι σε γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά της Πάφου. Μπορεί σε σχολεία της Ελλάδας να σημειώθηκαν περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας όμως και στα δικά μας σχολεία φαίνεται να αυξήθηκαν οι μαθητές που είτε λαμβάνουν οικονομική βοήθεια είτε σιτίζονται δωρεάν.

Όπως ανέφερε ο κ . Μιχαηλίδης, ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν οικονομικής βοήθειας δίνεται στους συνδέσμους γονέων από τη διεύθυνση του κάθε σχολείου και τα χρήματα που δίνονται στους μαθητές προέρχονται από το ταμείο του συνδέσμου γονέων το οποίο ενισχύεται με τις μόνιμες και έκτακτες εισφορές. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη οι σύνδεσμοι γονέων εκτός από την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στους άπορους μαθητές κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αναλαμβάνουν και την καθημερινή σίτιση μικρού αριθμού παιδιών σε κάθε σχολείο. 

Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην δημοτική εκπαίδευση όπου κάποια σχολεία λειτουργούν ως ολοήμερα η ενιαία. Στα σχολεία αυτά τόνισε ο κ .Μιχαηλίδης, οι γονείς αναλαμβάνουν τα έξοδα για το μεσημεριανό φαγητό των μαθητών σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Βάσει της ίδιας απόφασης το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τη σίτιση αριθμού μαθητών με το ποσό των 470 ευρώ ετησίως. Τα παιδιά αυτά σημείωσε ο κ . Μιχαηλίδης πρέπει αποδεδειγμένα να χρήζουν βοήθειας και να προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, από την περσινή χρονιά όπου οι μαθητές λάμβαναν οικονομική βοήθεια σε γυμνάσια και λύκεια της Πάφου ήταν 35 με 40 και φέτος αυξήθηκαν σε 60 - 65. Ο λόγος είναι σχεδόν πρωτοφανής αφού πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς τους έχασαν τις εργασίες τους


Φυσικά για τους πολιτικάντηδες μας δεν τους καίγεται καρφί, αφού το πρώτο τους μέλημα είναι να μην πεινάσουν οι μελλοντικοί τους ψηφοφόροι, που δεν είναι άλλοι από τους μετανάστες. Οι ντόπιοι κάτοικοι αυτού του τόπου περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό το βλέπουμε καθημερινά, με τρανό παράδειγμα τα τεράστια επιδόματα που τους δίνονται, που τις πλύστες τον περιπτώσεων είναι προκλητικά, την στιγμή που πολλές  οικογένειες συμπατριωτών μας, ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος.

Και οι φωστήρες πολιτικάντηδες μας, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουν σε περικοπές επιδομάτων, αντ' αυτού συνεχίζονται κανονικά τα επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και σκέψεις όπως ψηφιστούν και νέα κονδύλια.

Να χαιρόμαστε την κυβέρνηση και τους πολιτικάντηδες μας, που αγωνίζονται νυχθημερόν για το καλό του λαού ψηφίζοντας τα διάφορα φιλολαϊκά μέτρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις