Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνα γεωργικά προϊόντα


Τα φέρνουν οι Τ/''κ'' από την Τουρκία και καταλήγουν στην αγορά μας 
Τουρκο''κύπριος'' καταγγέλλει χρήση καρκινογόνων φυτοφαρμάκων για κηπευτικά, λαχανικά και πατάτες, από γεωργούς στα κατεχόμενα.

Ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού ανορθωτικού συλλόγου Λεύκας (Lekad) Hakan Oran κατάγγειλε εγγράφως τις «αρχές» του ψευδοκράτους ότι επιτρέπουν τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια κηπευτικών, λαχανικών, πατατών και φρούτων των οποίων η χρήση απαγορεύεται διεθνώς και οι μόνες χώρες που το χρησιμοποιούν είναι η Τουρκία και το ψευδοκράτος. Στην έγγραφη καταγγελία του ο Hakan Oran, που τη δημοσιεύει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris» την 16η Δεκ. 2011, αναφέρει ότι τα φυτοφάρμακα αυτά είναι καρκινογόνα και με τη δράση τους στα γεωργικά προϊόντα είναι επικίνδυνα στη δημόσια υγεία, διότι εκτός από τον καρκίνο επιφέρουν και άλλες χρόνιες ασθένειες.


Να γίνουν αναλύσεις 

Ο Hakan Oran κατηγορεί επίσης τους εισαγωγείς των χημικών φυτοφαρμάκων ως συνεργούς, διότι πουλούν τα φυτοφάρμακα δίχως σχετική πινακίδα στην οποία να αναγράφονται τα συστατικά και οι επιδράσεις τους. Το περιβαλλοντικό σωματείο της Λεύκας διεξήγαγε έρευνα σε όλη την κατεχόμενη Κύπρο και ανακάλυψε ότι τα εν λόγω φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται σε όλες τις καλλιέργειες γεωργικών προϊόντων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, η παραγωγή γεωργικών προϊόντων είναι περιορισμένη και δεν είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των Τουρκο''κυπρίων'' γι' αυτό και γίνονται εισαγωγές από την Τουρκία.

Το επιμελητήριο

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και το γνωρίζουν, εντούτοις στρουθοκαμηλίζουν, με αποτέλεσμα να ενισχύουμε οικονομικά την Τουρκία και τους παράνομους χρήστες των ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτήν την εξευτελιστική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συμπεριφορά είναι ο Τούρκος χονδρέμπορος, ο Τ/''κ'' αντιπρόσωπός του στα κατεχόμενα και ο Ε/κ χονδρέμπορος.

Στον βωμό της επαναπροσέγγισης

Οι γεωργικές οργανώσεις και οι συνεταιρισμοί πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε τα κενά συσκευασίας των προϊόντων να έχουν σήμανση και να μην κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στα χέρια χονδρεμπόρων που εισάγουν τούρκικα μολυσμένα κι επικίνδυνα προϊόντα.


Στον βωμό της επαναπροσέγγισης και των ΜΟΕ θυσιάζεται η υγεία του λαού και η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να κάνει έλεγχο και να καταγγείλει στην Ε.Ε. αυτό το έκτρωμα που λέγεται Τ/''κ'' εμπορικό επιμελητήριο και να προβούν οι αρμόδιες αρχές του Κράτους σε αναλύσεις αυτών των προϊόντων για να διασφαλισθεί η υγεία του λαού.

Επίσης πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις Αρχές του Κράτους ούτως ώστε να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση στα προϊόντα, έτσι ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει την προέλευσή τους.


Μετά απ' όλες αυτές τις καταγγελίες των Τουρκο''κυπρίων'' γεννιέται το ερώτημα πώς είναι δυνατό να εμπιστευόμαστε τις βεβαιώσεις του εμπορικού επιμελητηρίου του ψευδοκράτους ότι τα γεωργικά προϊόντα που περνούν στις ελεύθερες περιοχές είναι κατάλληλα για βρώση, σύμφωνα με τον ολέθριο κανονισμό της Πράσινης Γραμμής που μας επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα (στις 24/4/04), για να μας τιμωρήσουν για το «όχι» που είπαμε στο ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.

Με αυτόν τον ολέθριο κανονισμό το λεγόμενο εμπορικό επιμελητήριο του ψευδοκράτους βαφτίζει τα τούρκικα προϊόντα ως τουρκο''κυπριακά'' ακόμα και γεωργικά προϊόντα που δεν καλλιεργούνται στην Κύπρο όπως κεράσια και καρύδια.


Στην έγγραφη καταγγελία του ο Hakan Oran καλεί τις «αρχές» του ψευδοκράτους να προβούν σε αναλύσεις των γεωργικών προϊόντων και τα αποτελέσματα να δημοσιευθούν για να γνωρίζει ο κόσμος την επικινδυνότητα και τις παρενέργειες αυτών των φυτοφαρμάκων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με δολοφονία μικρών παιδιών και τη δηλητηρίαση των ανθρώπων.


Δημοφιλείς αναρτήσεις