Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία


Με κουπόνια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό των μαθητών!
Επιτέλους αναγνωρίστηκε από το υπουργείο παιδείας, της φίλης του «ελληνολάτρου», Άννας Διαμαντοπούλου, ότι όντως υπάρχουν περιστατικά υποσιτισμού και λιποθυμιών μαθητών στα Ελληνικά Σχολεία. Έως τώρα τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά αποδίδονταν στον «λαϊκισμό που έχει ως στόχο να βλάψει το ΠΑΣΟΚ», όμως τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι αποφασίσαν να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο – συνέπεια της παντελούς αποτυχίας τους.


Έτσι αποφασίσανε να παρέχουν, βάσει οικονομικών και κοινωνικών δεικτών, κουπόνια ώστε οι μαθητές να μπορούν να σιτίζονται στα κυλικεία των σχολείων, με τα κουπόνια να ανέρχονται στο ποσό των 2 ή των 3 ευρώ! Δηλαδή σίτιση για τους μαθητές που λιποθυμούν, επί πιστώσει, και από την άλλη νέες φοροεπιδρομές να επιβάλλονται στους γονείς με κατάργηση αφορολογήτου και άλλα πολλά. Άβυσσος η ψυχή του τροϊκανού!
Βέβαια ακόμα και αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου δεν είναι καθόλου αθώος, αφού φέρνει στο νου μια πλήρη αντιστοιχία με τα πρώτα δειλά βήματα του υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού, που παρείχε κουπόνια για την εκπαίδευση σε παιδιά περιοχών των ΗΠΑ που είχαν πληγεί από καταστροφές. Αυτά τα κουπόνια δίνονταν ως προκάλυμμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας στις εν λόγω περιοχές. Τώρα στην Ελλάδα ίσως μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος να επέμβει κάποιος «φιλάνθρωπος» μεγαλοεργολάβος και να αναλάβει τα κυλικεία, ίσως και ολόκληρα τα σχολεία, προκειμένου να ξαλαφρύνει το κράτος από το βάρος. Ε, Μάκη; «Ωραία» ιδέα δεν ακούγεται όλο αυτό;

Δημοφιλείς αναρτήσεις