Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεισαν τη βουλή οι πολύτεκνοι-Αποδοκίμασαν Ομήρου και βουλευτές

Ένταση, με προπηλακισμούς ακόμη και βουλευτών, επικράτησε το πρωί έξω από τη Βουλή, όπου οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, συνοδευόμενες και από παιδιά, πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην προτεινόμενη στόχευση του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας, που περιλαμβάνονται στα μέτρα για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Οι πολύτεκνοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του κοινοβουλίου, κρατώντας πανό και πλακάτ, στα οποία αναγράφονται συνθήματα.


Στο χώρο μετέφεραν τρία φέρετρα. Στο ένα αναγράφεται πολυτεκνία, στο άλλο γεννήσεις και στο τρίτο τα όνειρα των παιδιών μας.

Παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών κατέλαβαν τα σκαλοπάτια αμέσως μετά την είσοδο τα οποία οδηγούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Φωνάζοντας μεταξύ άλλων «είσαστε ανάξιοι αντιπρόσωποι του λαού», οι διαμαρτυρόμενοι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Γιαννάκη Ομήρου και βουλευτές, οι οποίοι εξήλθαν του κτιρίου της βουλής για να συνομιλήσουν μαζί τους.

Οι πολύτεκνοι υποστηρίζουν ότι με τη στόχευση των δύο επιδομάτων καταργείται η ιδιότητα του πολύτεκνου και του τρίτεκνου και αφαιρείται από τις πολυμελείς οικογένειες το επίδομα τέκνου που παραχωρείται για τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ανεξάρτητα από το εισόδημα.

Υποστηρίζουν παράλληλα ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργείται η μηνιαία καταβολή του επιδόματος τέκνου.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, τα εισοδηματικά κριτήρια είναι ελλιπή και άδικα.

Αντιπροσωπεία των δύο οργανώσεων ζήτησε να επιδώσει υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της βουλής.

Ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Παρασκεύας Σαμάρας, δήλωσε στο Sigmalive ότι την επόμενη Τρίτη θα, οι πολύτεκνοι θα παρεβρεθούν εκ νέου έξω από τη Βουλή και μάλιστα θα κληθούν οι μαθητές από τα σχολεία να παραστούν στο χώρο «διότι η κατάσταση έχει αντίκτυπο πάνω τους».

Ο κ. Σαμάρας ανέφερε επίσης ότι μελετώνται μέτρα τα οποία θα ληφθούν στην περίπτωση που δεν εισακουστούν οι απαιτήσεις τους. Εν τω μεταξύ, άφησε αιχμές και εναντίον συγκεκριμένου, όπως ανέφερε, κόμματος το οποίο «τάσσεται φανατικά υπέρ του νομοσχεδίου και εναντίον των πολυτέκνων».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια συζητούνται σήμερα τα μέτρα για την οικονομία, όπως αποφασίστηκαν στην σύσκεωη του Προεδρικού την περασμένη Παρασκευή.


Δημοφιλείς αναρτήσεις