Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεισαν το οδόφραγμα οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τα Τουρκικά προϊόντα


Στο κλείσιμο του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου προχώρησαν σήμερα οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για οικονομικό μαρασμό, εξαιτίας των Τουρκικών προϊόντων που έρχονται παράνομα από τα κατεχόμενα και καταλήγουν στο πιάτο πολιτών της ελεύθερης Κύπρου.

Ο ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας δήλωσε ότι «Δεν είναι δυνατόν να διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές π.χ κεράσια τα οποία δεν παράγουν στις κατεχόμενες περιοχές, απόδειξη ότι είναι από την Τουρκία».


Ο ΓΓ της ΣΠΕΚ ανέφερε ότι «και εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να σταματήσει αυτή η εγκληματική εκμετάλλευση του Κύπριου αγρότη».

Ο πρόεδρος της Αγροτικής Γιώργος Μουττάς κάλεσε όπως " Να σεβαστούν τους εαυτούς τους, να σκέφτονται την πατρίδα τους γιατί ουσιαστικά χρηματοδοτούν την κατοχή."

Οι αγρότες που απαίτησαν συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία, απαιτούν και συνολική ρύθμιση της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρχει αξιόπιστη καταγραφή συναλλαγών και ποσοτήτων.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η ευχέρεια των όσων διοχετεύουν μαύρα και Τούρκικα προϊόντα στην αγορά.
 
Τα δικά μας συγχαρητήρια στην κίνηση των αγροτών, που αποφάσισαν να αντιδράσουν και να βγουν στους δρόμους, να διεκδηκίσουν τα δίκαια τους.


Οι αγρότες έκλεισαν για λίγο το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, και απαίτησαν αλλαγή του κανονισμού της πράσινης γραμμής, ενώ «κάρφωσαν» και επιτήδειους συνάδελφούς τους, που διοχετεύουν με Τουρκικά προϊόντα ακόμη και την Ε.Φ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις