Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Τρεις αγωγές κατά της Κυβέρνησης

Αποζημιώσεις πέραν των 2 εκ. ευρώ για τα τραγικά αποτελέσματα που προκλήθηκαν σε αυτούς από την τραγική έκρηξη στο Μαρί, αξιώνουν οι οικογένειες του αποβιώσαντος πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου και των τραυματισθέντων στελεχών της Εθνικής Φρουράς Αιμίλιου Πέτρου και Τόμη Νικολαΐδη. 


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δικηγόρου τους Χρίστου Τριανταφυλλίδη, τα τραγικά γεγονότα της 11/7/2011 μπορεί να θεωρούνται παρελθόν από ορισμένους, αλλά για πολλούς, και ειδικά για τους άμεσα επηρεαζόμενους ποτέ δε θα ξεχασθούν και το κυπριακό φαινόμενο της ατιμωρησίας δεν θα αφεθεί να επικρατήσει και σ’ αυτή την περίπτωση.

«Το ‘χέρι του Νόμου’ είναι πολύ μακρύ και θα φτάσει, σε πείσμα ορισμένων, μέχρι εκεί που πρέπει. Μέσα στα πλαίσια αυτά καταχωρήθηκαν τρεις Αγωγές την Παρασκευή, 9/12/2011 εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας από την οικογένεια του αποβιώσαντος πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου και των τραυματισθέντων στελεχών της Εθνικής Φρουράς Αιμίλιου Πέτρου και Τόμη Νικολαΐδη», αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Με τις τρεις αγωγές, συνεχίζει, «απαιτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία αποζημιώσεις για συνολικό ποσό πέραν των 2.000.000 ευρώ- για τα τραγικά αποτελέσματα σ’ αυτούς που προκλήθηκαν, όπως αναφέρουν, με την αγωγή τους, λόγω ενεργειών ή παραλείψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών και άλλων Κρατικών Αξιωματούχων και Λειτουργών».

«Το θέμα των ευθυνών λοιπών εκείνων, που στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού ευθύνονται, θα ακουσθεί ενώπιον του Δικαστηρίου την ετυμηγορία του οποίου ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει όπως δυστυχώς έγινε με το πόρισμα του Ερευνώντος τα γεγονότα εις το Μαρί από εκείνους που διόρισαν τον κον Πόλυ Πολυβίου», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις