Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Ακριβαίνει το νερό στη Λεμεσό με το νέο χρόνο

Φουσκωμένοι θα είναι οι λογαριασμοί που θα πάρουν οι Λεμεσιανοί, από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας της πόλης για το νερό που θα καταναλώσουν την πρώτη τετραμηνία του νέου χρόνου σε σύγκριση με τους λογαριασμούς του 2011. Κι αυτό λόγω της πρόθεσης του ΣΥΛ να επιβάλει νέες αυξήσεις στην τιμή πώλησης του πολύτιμου αγαθού. 


Η επιβολή των αυξήσεων στην τιμή πώλησης του νερού από τον ΣΥΛ προς τους καταναλωτές εντάσσεται στα πλαίσια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για ρύθμιση των οικονομικών του εκκρεμοτήτων αλλά και για σταδιακή αναπροσαρμογή των διατιμήσεων του πόσιμου νερού μέχρι το 2012.


Τo ζήτημα με τις νέες αυξήσεις θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρία του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου κατά την οποία θα κατατεθεί εισήγηση για αναθεώρηση των ισχυόντων τελών νερού προς τους καταναλωτές που υδροδοτούνται από το Συμβούλιο. Τα νέα τέλη νερού θα είναι βασισμένα στη χονδρική τιμή αγοράς του νερού από την Κυβέρνηση, και θα είναι αυξημένα κατά 25% σε σχέση με τα υφιστάμενα τέλη. 
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, οι αυξήσεις των τελών που θα επιβληθούν, κρίνονται επιβεβλημένες και αναπόφευκτες ούτως ώστε το Συμβούλιο να είναι σε θέση να αποπληρώνει πλήρως το κόστος του νερού που αγοράζει από τα κυβερνητικά υδατικά έργα και κυρίως για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση. 

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές του νερού που θα αποφασιστούν από το ΣΥΛ θα συμπεριληφθούν στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές την πρώτη περίοδο (τετραμηνία) του 2012 και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Μάιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις