Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Απειλή για το φυσικό περιβάλλον τα νέα σχέδια της τ/κ ηγεσίας

Ένα νέο σχέδιο της τουρκο"κυπριακής" ηγεσίας έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκο"κυπριακής" ειδησεογραφικής ιστοσελίδας “Haber Kıbrıs”, στην περιοχή Κουτσοβέντη , στους πρόποδες του Πενταδάκτυλου, δημιουργείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης και καταστροφής σκυβάλων της Ανατολικής Μεσογείου.Η τουρκο"κυπριακή" ιστοσελίδα μεταδίδει την σχετική είδηση με το χαρακτηριστικό ερώτημα “η "ΤΔΒΚ" μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κέντρο σκουπιδιών της Μεσογείου;”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας “Haber Kıbrıs” μια εταιρία “ξένων συμφερόντων” εξασφάλισε από την τ/"κ" ηγεσία “άδεια εισαγωγής” πρώτης ύλης στα Κατεχόμενα.

Η "τ/κ" ιστοσελίδα επισημάνει ότι η ξένη εταιρία έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ακόμη, η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από την καταστροφή των σκυβάλων.

Οι δημοσιογράφοι της τουρκο"κυπριακής" ιστοσελίδας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το κέντρο αποθήκευσης και καταστροφής σκυβάλων, διαπίστωσαν ότι η εταιρία δεν έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές. Στην περιοχή του Κουτσοβέντη έχουν δημιουργηθεί μονάχα μεγάλες λακκούβες.

Μέλη τ/"κ" περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, τα οποία μίλησαν στην τ/"κ" ιστοσελίδα, τονίζουν ότι τα νέα σχέδια της τ/"κ" ηγεσίας θα ανοίξουν τον δρόμο για μια νέα, μεγάλη περιβαλλοντολογική καταστροφή στην Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ένας άλλος σκυβαλότοπος στο Δίκωμο βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις