Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Ιζτζιάν: Δυνάμεις εμποδίζουν τη λύση του κυπριακού

Για δυνάμεις τόσο στην ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και στην τουρκο''κυπριακή'' κοινότητα που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, έκαμε λόγο ο ΓΓ του τ/''κ'' Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζιάν.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του τ/''κ'' κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Ιζτζιάν, μιλώντας μέσω διερμηνέα, χαρακτήρισε τη συνάντηση ωφέλιμη και ουσιαστική.Ο ΓΓ του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος εξέφρασε επίσης την ανάγκη επίτευξης λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η λύση, πρόσθεσε, θα πρέπει να προβλέπει τη δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους όπου όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να ζουν ελεύθεροι και στο οποίο θα εφαρμόζονται οι βασικές ανθρώπινες ελευθερίες!!! Αυτή, συνέχισε, είναι η μόνη λύση που μπορεί να επανενώσει τον τόπο μας!!

Είπε ακόμη ότι δυνάμεις τόσο στην τ/''κ'' όσο και στην ε/κ κοινότητα που δεν επιθυμούν αυτή τη λύση στο Κυπριακό έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειές τους για να εμποδίσουν την επίτευξη μιας τέτοιας λύσης.

Φαίνεται, είπε, πως αυτοί οι κύκλοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν τη λύση στο Κυπριακό.

Κάλεσε, ταυτόχρονα, όλους τους Κύπριους που διαφωνούν μ’ αυτές τις προσπάθειες – Ελληνοκύπριους, Τουρκο''κύπριους'', Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους- να αγωνιστούν από κοινού για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης και της επανένωσης του νησιού.


Είπε, επίσης, ότι μερίδα των πολιτικών δυνάμεων στην ε/κ κοινότητα καταστροφολογεί, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης και να εμποδίσει ότι πάει να γίνει, είτε στην οικονομία είτε στο κυπριακό πρόβλημα.


Είπε ακόμη ότι δυστυχώς, αυτές οι δυνάμεις συμπεριφέρθηκαν και στο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα η Κύπρος να οδηγηθεί στην καταστροφή.


Τις κάλεσε, τέλος, να αλλάξουν την πολιτική την οποία ακολουθούν και οδηγεί τον τόπο σε περιπέτειες, να ενημερώσουν σωστά την κοινότητα τους και να σταματήσουν να θέτουν τα δικά τους πολιτικά και κομματικά συμφέροντα πάνω από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις