Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!


Όταν οι χώρες γίνονται κουρέλια και τα έθνη καταντούν ζητιάνοι, τότε οι τραπεζίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του “ευεργέτη”… – Kαθηγητής Νικόλαος Σταύρου.

Ένας ξεχωριστός Έλληνας πατριώτης άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν ο καθηγητής Νικόλαος Σταύρου, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του είχε το θάρρος να υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια. Γεννημένος στην μαρτυρική γη της Βορείου Ηπείρου έζησε στις ΗΠΑ, όπου διακρίθηκε σαν επιστήμονας και είχε λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών. Ο Ελληνισμός μετρά μια μεγάλη απώλεια, αφού μια από τις πλέον «μαχητικές πατριωτικές φωνές» του Ελληνισμού έλλειψε.Ο αείμνηστος Καθηγητής απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Ο αποθανών είχε γεννηθεί στην μαρτυρική και ακόμη σκλαβωμένη Ελληνική Πατρίδα της Βορείου Ηπείρου και είχε γράψει αρκετά βιβλία για τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και αρκετά άρθρα σε αμερικανικά ΜΜΕ για τα «δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που καταπατήθηκαν βάναυσα από τις αλβανικές αρχές», όπως τόνιζε χαρακτηριστικά.
Ο αδελφός του είχε καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκε από το καθεστώς του Χότζα στις 3 Σεπτεμβρίου 1953. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε να βρει τα οστά του αδελφού του Γρηγόρη και να τα ενταφιάσει στον τάφο του πατέρα τους.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ήταν η παρέμβασή του πριν λίγες εβδομάδες για την κρίση, την οποία διέρχεται τα τελευταία δύο έτη η Πατρίδα μας:
Kαθηγητής Σταύρου: Περί Έθνους, τραπεζιτών και Ελευθερίας:
“Όταν οι χώρες γίνονται κουρέλια και τα έθνη καταντούν ζητιάνοι, τότε οι τραπεζίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του “ευεργέτη”
“Όλο και περισσότερο οι πολίτες των λεγόμενων “αναπτυγμένων” χωρών υφίστανται την κλοπή της κυριαρχίας τους. Βλέπουν τώρα τους πολίτες ως καταναλωτές, ως δανειολήπτες, σκλάβους της τεχνολογίας και φθηνή εργατική δύναμηΗ αποδοχή των δυνάμεων της “αγοράς” ως λύση στα κοινωνικά προβλήματα μεταμορφωσε τις κυβερνήσεις σε υποκατάστατα των χρηματιστών στους οποίους αναθέτουν δύο απλά καθήκοντα. Να αστυνομεύουν τα συμφέροντα των “δυνάμεων της αγοράς” και, δεύτερον, να προσφέρουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες για κατασκευή πολέμων.
Όταν οι χώρες γίνονται κουρέλια και τα έθνη καταντούν ζητιάνοι, τότε οι τραπεζίτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του “ευεργέτη”. Σ’ αυτόν τον κόσμο η ελευθερία αποτελεί πολυτέλεια, ακριβώς όπως προέβλεψαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Άντριου Τζάκσον. Ότι οι τραπεζίτες ήταν πολύ μεγαλύτεροι εχθροί της ελευθερίας από τους στρατούς κατοχής.
Όπως στο Μεσαίωνα, έτσι και σήμερα οι πολίτες στις “προχωρημένες” οικονομίες γεννιούνται χρεωμένοι, ζουν με τον φόβο και πεθαίνουν φτωχοί. Δεν είναι πολύς καιρός που οι ηγέτες είχαν συναίσθηση του δημόσιου συμφέροντος. Τότε η κοινωνική άνοδος ονομαζόταν εκπαίδευση και ήταν το μέσον για την κοινωνική άνοδο. Σήμερα η ανώτατη εκπαίδευση κατάντησε “βιομηχανία” παραγωγής εκείνων που θέλει “η αγορά””.

Δημοφιλείς αναρτήσεις