Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Καταστράφηκαν τα μισά επικίνδυνα βλήματα της Παλώδιας


ΣΑΡΚΑ και οστά έλαβαν οι πιέσεις της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και των κατοίκων της κοινότητας Παλώδιας, οι οποίοι μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί, απαίτησαν από την Ε.Φ. τη μετακίνηση επικίνδυνων βλημάτων που βρίσκονταν διασκορπισμένα και εκτεθειμένα στο στρατόπεδο της Παλώδιας.


Πέραν των μισών επικίνδυνων βλημάτων Bofor, που βρίσκονταν εκτεθειμένα για χρόνια στο στρατόπεδο της Παλώδιας, έχουν καταστραφεί. Συγκεκριμένα, από τα 223.845 βλήματα καταστράφηκαν τα 120.869, ενώ τα υπόλοιπα 102.976 βρίσκονται αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος στο στρατόπεδο της Ασγάτας μέχρι την καταστροφή τους, για την οποία ζητήθηκε βοήθεια από πυροτεχνουργούς του εξωτερικού.

Τα πυρομαχικά έχουν τοποθετηθεί σε σχισμές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε απόσταση περίπου 2-2,5 χιλιομέτρων από την κοινότητα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα μέχρι την καταστροφή τους.

Στο στρατόπεδο της Παλώδιας παραμένει μια μικρή ποσότητα πυρομαχικών, που, όμως, δεν θεωρούνται επικίνδυνα. Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η προσπάθεια από πλευράς ΓΕΕΦ, ώστε και αυτά τα πυρομαχικά να μεταφερθούν σε πιο ασφαλή χώρο και παράλληλα να καταστραφούν. Έχει ήδη ληφθεί απόφαση και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός αριθμού ειδικών αποθηκών που δεν βρίσκονται στη Λεμεσό και οι οποίες «θα φιλοξενήσουν άλλου είδους πυρομαχικά, τα οποία σήμερα μπορεί να βρίσκονται μέσα σε κοντέινερ, είτε κάτω από διάφορα σκέπαστρα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις