Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά την Κυριακή τα οδοφράγματα


Σημαντική η απογραφή στα κατεχόμενα, δηλώνει ο Έρογλου

Πολύ σημαντική για το ψευδοκράτος χαρακτήρισε ο Ντερβίς Έρογλου την απογραφή πληθυσμού που θα γίνει στα κατεχόμενα αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.


Σε δηλώσεις του, είπε ότι με αυτήν την απογραφή θα παύσουν κάποιοι να λένε ότι δεν είναι γνωστός ο πληθυσμός των κατεχομένων και το γεγονός ότι κατά την απογραφή θα παρίστανται και επτά εμπειρογνώμονες των ΗΕ ως παρατηρητές θα εξαλείψει την όποια αμφιβολία.


Απευθυνόμενος στους Τ/''κ'' τούς κάλεσε όλους να συμμετάσχουν, λέγοντας ότι αυτή θα ωφελήσει τόσο την «κυβέρνηση» όσο και τον ίδιο στις διαπραγματεύσεις λόγω του ότι συζητείται πολύ το θέμα του πληθυσμού στα κατεχόμενα και θα καταδείξει τον πραγματικό πληθυσμό που διαμένει εκεί.

Στο μεταξύ, σε νέες δηλώσεις του, ο σύμβουλος του «τμήματος κρατικού προγραμματισμού» του ψευδοκράτους, Αλί Κορχάν, επανέλαβε ότι ο «νόμος» προνοεί 3μηνη ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο περίπου 40 ευρώ ή και τις δύο ποινές για όσους αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο «σύνδεσμος ΕΕ - Κύπρου» επικρίνει τη διεξαγωγή απογραφής στα κατεχόμενα και θέτει ως όρο την παρουσία παρατηρητών, κάτι που - όπως αναφέρει - θα συμβάλει στην ασφαλή διεξαγωγή της και στο να εξαχθούν διάφανα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Θα κλείσουν τα οδοφράγματα
Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μεταξύ των ωρών 5 π.μ. έως τις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί απογραφή πληθυσμού στις κατεχόμενες περιοχές και σύμφωνα με ενημέρωση που δόθηκε από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και τη Δικοινοτική Ομάδα Επαφής, τα σημεία διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές, θα παραμείνουν κλειστά.

Ως εκ τούτου, παρακαλείται το κοινό κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα, να αποφεύγει τη μετάβασή του στα οδοφράγματα για να μεταβεί στα κατεχόμενα, αφού θα απαγορεύεται η διέλευση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις