Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

"ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ" Η ΧΑΡΑΥΓΗ

Έγραψε το Δικαστήριο "Χαραυγή":Ανδρούλα Γκιούρωφ με τιτλο
"Από πότε η τρομοκρατία ταυτίστηκε με την ελεύθερη έκφραση;"

χει και θράσος το ΕΛΑΜ. Οσο κι αν προσπαθεί να καλύψει τα αμαρτωλά αχνάρια που άφησε πίσω του μετά την εγκληματική επίθεση εναντίον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και όσο κι αν προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα δίωξης, δεν μπορεί να απαντήσει στα αδιάψευστα τεκμήρια που οδήγησαν στη σύλληψη μελών του, τα οποία ως μαινόμενοι ταύροι κτυπούσαν στο ψαχνό ανυποψίαστους σπουδαστές και τραυμάτισαν καίρια την ακαδημαϊκή ασυλία και τη δημοκρατική διαδικασία. Από πότε η τρομοκρατία και η χρήση βίας ταυτίζονται ως έννοιες αδιαίρετες με την ελεύθερη έκφραση;
Οταν το ΕΛΑΜ αναφέρεται σε προβοκάτορες εναντίον του, οφείλει να τους κατονομάσει και να αναφέρει ποιους εννοεί, εφόσον όλοι όσοι συνελήφθησαν είναι μέλη και στελέχη του. Και τι
γύρευε σε μια ειρηνική σύναξη φοιτητών ένα μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω βαρύνεται με κατηγορίες και σε άλλες υποθέσεις; Και πώς επιτρέπεται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, η οποία είθισται να είναι η ασπίδα και το δόρυ της εθνικής ασφάλειας του ημικατεχόμενου νησιού μας να υπάρχουν τέτοια υποκείμενα, τα οποία αντί να προάγουν τη νομιμότητα προάγουν την τρομοκράτηση πολιτών;
Μήπως στις τάξεις του ΕΛΑΜ έχουν παρεισφρήσει προβοκάτορες; Ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, ο οποίος συνελήφθη, είναι προβοκάτορας και όχι υπό κατηγορίαν ύποπτος για χρήση μη πυροβόλου όπλου και για τρομοκράτηση πολιτών; Μα ποιους κοροϊδεύει το ΕΛΑΜ, το οποίο επισείει την ετικέτα του «κόμματος» για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Ο φασισμός ένα χρώμα έχει. Μαύρο, κατάμαυρο, όπως οι κουκούλες και τα κράνη που κρύβει το πρόσωπό του το ΕΛΑΜ και οι ομοϊδεάτες του. Τις αηδίες περί κόκκινου φασισμού αλλού να τις διηγούνται και να παραμυθιάζουν εκείνους που θέλουν να παραμυθιάζονται. Οχι σε μας αυτά τα  κόλπα. Η Αριστερά ποτέ στην ιστορία της δεν είχε σχέση ή ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Αλλοι είχαν τέτοιες επιδόσεις, οι οποίοι δυστυχώς πέτυχαν με τις τρομοκρατικές πράξεις και ανομίες  τους να καρφώσουν την Κύπρο στο τσιγκέλι του μακελάρη Αττίλα παρά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς πως τέτοιες ενέργειες θα μας οδηγούσαν στον όλεθρο. Και επιβεβαιώθηκε δυστυχώς.
Το ΕΛΑΜ έβγαλε τη μάσκα και φάνηκε το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού. Κανένα θεσμοθετημένο σώμα πλέον δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για τους σκοπούς και τις στοχεύσεις του. Η εποχή των  συνθημάτων και των απρόσωπων καταγγελιών έχει παρέλθει. Καιρός να λέγονται με το όνομά τους όσοι υπογείως επιχειρούν να σηκώσουν ξανά χέρι κατά της δημοκρατίας."

κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση

Επίσης γράφει η ΝΙΚΗ ΚΟΥΛΕΡΜΟΥ με τίτλο:
"Η καταδίκη δεν αρκεί"

"Μια καταδίκη δεν είναι αρκετή. Ούτε από τοΥπουργείοΑμυνας, ούτε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και συγκεκριμενοποίηση των στόχων για να πνιγεί εν τη γενέσει του το θεριό του φασισμού που ξύπνησε ξαφνικά εν μέσω τουρκικής κατοχής! Δεν χρειάζονται εσωτερικοί εχθροί που θα διαβρώσουν τη δημοκρατική τάξη και θα στείλουν την πολιτική ζωή χρόνια πίσω. Ούτε χρειάζονται βαθμοφόροι που σαν «σταγονίδια» της Χούντας θα επιχειρήσουν να μπολιάσουν τα βλαστάρια μας με ενέσεις σκοταδισμού και αναχρονισμού. Ο κάθε γονιός όταν στέλλει τα παιδιά του στην Εθνική Φρουρά δεν τα στέλλει για να μαθαίνει τους βηματισμούς της χήνας, ούτε για να τα χρησιμοποιεί ο όποιος πωρωμένος ένστολος, που πληρώνεται από τον τίμιο ιδρώτα του φορολογούμενου, νομοταγούς πολίτη, στην εκτροφή του νεοναζισμού. Αλίμονο! Αυτός ο τόπος δεν χρειάζεται, ούτε χωρεί άλλες περιπέτειες που θα θάψουν δια παντός την ελευθερία και την ανεξαρτησία του μέσα στο όνειδος μιας αυτοχειριασθείσας, ελλείψει προνοητικότητας, κοινωνίας.
Το “ποτέ πια φασισμός” δεν είναι ένα απλό σύνθημα κενό περιεχομένου που το λέμε επετειακά όταν τιμούμε τους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή την Νίκη του Μάη. Είναι χρέος προς την ανθρωπότητα και τον τόπο μας που υπήρξε θύμα του φασισμού και δεν επαγρυπνούμε απλώς, αλλά οφείλουμε με τις πράξεις μας ως αρχές ασφαλείας και ως δημοκρατική κοινωνία να θωρακίσουμε και να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Ο τόπος δεν χωρεί άλλες περιπέτειες.
Στο δια ταύτα: Πρέπει να συγχαρούμε τη νεολαία μας για τη δημοκρατική ωριμότητά της, για το γεγονός ότι αντέδρασε νούσιμα και με υπευθυνότητα απέναντι στους θρασύδειλους που επιχείρησαν να ντροπιάσουν το φοιτητικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το θάρρος που επέδειξε, η ψυχραιμία και η περιφρούρηση των δημοκρατικών θέσμιων είναι στοιχεία που δείχνουν ότι όντως η κυπριακή κοινωνία είναι βαθιά δημοκρατική, ότι επαγρυπνεί τα μέγιστα και ότι είναι αποφασισμένη να σταθεί ανάχωμα σε νεοναζιστικά φαινόμενα, νοοτροπίες ακόμα και οργανώσεις.
Δεύτερον, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, πολιτική και στρατιωτική οφείλει να πάρει μέτρα και να ξηλώσει τα όποια κατάλοιπα χουντοφασιστικής νοοτροπίας.
Τρίτον, η πολιτική ηγεσία ξέρει τώρα ότι με τη φιλολογία και την αβρότητα δεν τιθασεύεται το όποιο φασιστικό στοιχείο. Ούτε ρυθμίζεται η δημοκρατική πολιτική ζωή με νομικίστικα καλούπια και ρυθμίσεις.
Τέταρτον, ούτε η θρησκευτική ηγεσία δικαιούται να κανακεύει τέτοιες καταστάσεις με τίτλους τιμής όπως «καλά παιδιά»! Ο Μακαριότατος, αν θέλει να επιτελέσει εθνικό έργο, οφείλει να πάρει πίσω και τα λόγια και την όποια στήριξη πιθανόν αντλούν τα θρασύδειλα στοιχεία του σκότους από τον αρχιεπισκοπικό λόγο και χώρο. Ούτε η Εκκλησία, ούτε το ποίμνιό της ούτε κανένας δημοκράτης θα ήθελε ποτέ να ζήσει ξανά το φασιστικό στιλέτο στο λαιμό της πατρίδας μας."

κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση

Δημοφιλείς αναρτήσεις