Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΕΛΛΗΝΟΚΥΠ​ΡΙΟΙ»

A) Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ»
B) ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ;

 

Α) Νομίζετε είναι τυχαίο που κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων και γενικά στα ΜΜΕ ακούς συνέχεια το διπλό όρο ελληνοκύπριοι και ποτέ, οι Έλληνες Κύπριοι, ο κυπριακός ελληνισμός, ο ελληνικός κυπριακός λαός, οι Έλληνες της Κύπρου;

Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί κανένας βουλευτής του ΑΚΕΛ δεν χρησιμοποιεί  κανέναν από αυτούς τους όρους; Διαφορετικά ακούγεται το Έλληνες Κύπριοι (όπως είναι και στα αγγλικά δυο λέξεις Greek Cypriots) από το ελληνοκύπριοι. Aκούγεται σαν κάτι το μικτό, όπως με τους ομογενείς όταν λέμε «αυτός είναι ελληνοαμερικανός».


Μπερδεύεται ο κόσμος, άλλοι καταλαβαίνουν πως είναι Έλληνας της Αμερικής, ενώ άλλοι νομίζουν πως είναι μισός Έλληνας και μισός Αμερικανός. Φυσικά υπάρχουν και οι επώνυμοι που έχουν ένα γονιό Έλληνα και τους αποκαλούμε ελληνοαμερικανούς για να νιώθουμε περήφανοι.

Τώρα, δεν λέω πως ο κόσμος θα νομίσει πως οι ελληνοκύπριοι είναι μισοί Έλληνες και μισοί Κύπριοι (αν και γνώρισα και τέτοιους, ειλικρινά), το θέμα όμως είναι πως ακούγεται διαφορετικά. Σκεφτείτε πόση σύγχυση υπάρχει με τους λεγόμενους «Αγγλοκύπριους». Εννοούν τους Έλληνες Κύπριους της Αγγλίας. Καλά ρε κοπέλια και έναν Άγγλο που μένει στην Κύπρο πώς θα τον πείτε;;;;  Επίσης, άμα τους ε/κ της Αγγλίας τους λέτε «αγγλοκύπριους», τους τ/''κ'' της Αγγλίας πως θα τους πείτε;; Αφού και αυτοί είναι Κύπριοι υπήκοοι (για μας «Κύπριοι»). Ακόμα και στα ΜΜΕ έτσι τους αποκαλούν, ο Θεός να τους δώκει νου.

Οι ΑΚΕΛικοί (και όχι μόνο), έχουν πλήρη επίγνωση του πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι όροι-λέξεις, για αυτό και στην εφημερίδα του κόμματος τους, τη «χαραυγή», όπως επίσης και στις τουρκολάγνες εκπομπές του ΡΙΚ (υποτίτλους) αντί για ελληνοκύπριοι και τουρκο''κύπριοι'' ή ε/κ και τ/''κ'', γράφουν Ε/Κύπριοι και Τ/''Κύπριοι''. Πρέπει το μάτι να πάει κυρίως στο «Κύπριοι», το «Ε» και το «Τ» δεν τα γουστάρουν και πρέπει σιγά-σιγά να καταργηθούν τούτες οι «πελλάρες».

Λογοπαίγνια, με αυτά επηρεάζεις το υποσυνείδητο κάποιου ανθρώπου και προκαλείς «πλύση» εγκεφάλου έλεγε ο Φρόυντ. Θέλουν να προκαλέσουν (να συνεχίσουν καλύτερα) εθνική σύγχυση-αποπροσανατολισμό χρησιμοποιώντας τον όρο ελληνοκύπριοι, αντί για Έλληνες Κύπριοι. Η ιστορία του διπλού όρου ξεκινά με τους ομογενείς της Αμερικής, τους οποίους αποκαλούσαν ελληνοαμερικάνους, μετά με τους ελληνοπόντιους και ακολούθως με τους ελληνοκύπριους. Δεν είναι λανθασμένος όρος φυσικά, (ελληνοκύπριος είναι ο Έλληνας της Κύπρου) όμως με τη συνεχή χρήση του, προκαλούν σύγχυση. Η εθνοτική σύγχυση τύπου Αυστρίας-Μολδαβίας-Μαυροβούνιου κ.α. γίνεται για να μην υπάρχει φανατισμός και εθνικισμός, που τόσο πολύ ενοχλεί τα σχέδια τους,  Δ.Δ.Ομοσπονδίας, επαναπροσέγγισης και διεθνισμού. Θυμηθείτε λίγο στα χρόνια του Μακαρίου και του Γρίβα, κανείς δεν χρησιμοποιούσε τον όρο ελληνοκύπριοι.

Οι όροι ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες είναι σύγχρονοι. Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70 σπάνια χρησιμοποιούνταν. Από το 1832-1947 (που καθορίστηκαν τα σύνορα του Ελλαδικού μας κράτους, λέγαμε οι Έλληνες της Κύπρου, της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης κλπ. Αργότερα λέγαμε οι Έλληνες της Κύπρου και της κυρίως Ελλάδας.

Στο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας, οι όροι «ελληνοκύπριοι» και «τουρκο''κύπριοι''» δεν αναφέρονται ούτε και μια φορά. Παραδείγματα...

ΑΡΘΡΟΝ 1: «Η Κυπριακή Πολιτεία είναι ανεξάρτητος και κυρίαρχος ∆ηµοκρατία, προεδρικού συστήµατος, της οποίας ο Πρόεδρος είναι Έλλην και ο Αντιπρόεδρος Τούρκος, εκλεγόµενοι αντιστοίχως υπό της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητος της Κύπρου, ως εν τω Παρόντι Συντάγματι ορίζεται.»

ΑΡΘΡΟΝ 2: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίται της ∆ηµοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως µητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων  ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.»

Σήμερα οι πλείστοι γραικύλοι πολιτικάντηδες, λένε «ελληνοκυπριακή» και «τουρκο''κυπριακή''» κοινότητα.

Αργότερα όχι μόνο άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους, αλλά και να τους καταχρώνται με σκοπό να προκαλέσουν (να συνεχίσουν) εθνική σύγχυση-αποπροσανατολισμό, έτσι ώστε να αφελληνίσουν τον κυπριακό ελληνισμό και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο «κυπριακό έθνος» (ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΘΝΟΓΕΝΕΣΗ). Το ίδιο ακριβώς πράγμα έκαναν και οι Εγγλέζοι κυρίως μέσω της παιδείας. Προσοχή όμως γιατί οι Εγγλέζοι με αυτά τους τα καμώματα οδήγησαν την κατάσταση σε πόλεμο, στην ΕΟΚΑ.


Η αποεθνοποίηση-εθνογένεση δεν είναι κυπριακό φαινόμενο φυσικά. Τα δικά μας τα «παλικάρια» της πολιτικής ηγεσίας μιμούνται τα όσα έγιναν σε Αυστρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο (πρώην  Γιουγκοσλαβία γενικά), Φλάνδρα, Βαλλωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σκόπια και αλλού.

Η προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι γραικύλοι πολιτικοί για αφελληνισμό, ξεκινά από την παιδεία και έπειτα με την αλλοίωση της δημογραφίας-εθνογραφίας. Επιπρόσθετο συστατικό είναι και τα λογοπαίγνια.
 
Β) Λοιπόν, πως απαντούν οι Έλληνες Κύπριοι στην ερώτηση ποια είναι η εθνότητα σας;
Το 70% των Ελλήνων Κυπρίων απαντούν «ελληνοκύπριοι»  (Ε/Κ = Έλληνες εθνοτικά και Κύπριοι στην ιθαγένεια, ή οι Έλληνες της Κύπρου)
15% απαντούν  «ΕΛΛΗΝΕΣ»
15% απαντούν  «ΚΥΠΡΙΟΙ» (έπονται και χειρότερα)


Όταν ρωτάς κάποιον, ποια είναι η εθνικότητα σου; (πιο σωστή είναι η λέξη εθνότητα, αλλά οι περισσότεροι θα μπερδευτούν άμα ακούσουν αυτή τη λέξη) και σου απαντά με απέραντη αφέλεια «ελληνοκύπριος», (επειδή αυτό τον όρο τον ακούει και τον διαβάζει 100 φορές την ημέρα) τι έχει κατά νου; Ότι υπάρχει έθνος «ελληνοκυπριακό»; Αυτό υπενθυμίζω, είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς εθνοπροδοτικής, οικτρής, επαίσχυντης, αισχρής, εμετικής προσπάθειας για αφελληνισμό του προαιώνιου ελληνικού νησιού μας.

Υ.Γ. Την αποεθνοποιήση-εθνογένεση (δημιουργία μιας νέας «κυπριακής» εθνικής συνείδησης και έθνους)  θέλουν να πετύχουν οι γραικύλοι πολιτικοί μας, μέσω της παραχάραξης της ελληνικής μας ιστορίας και της αλλοίωσης της δημογραφίας-εθνογραφίας. Θα μεγαλώνουν οι νέες γενεές, αποχαυνωμένες, και γενικά μακριά από τα εθνικά ιδεώδη και τέτοια μασκαραλίκια.


Μια μεγάλη αυθεντία στην πλύση εγκεφάλου, ο Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς (Γερμανός πολιτικός, υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ) είπε: «πες στον κόσμο ένα ψέμα δυνατά, πολλές φορές, και θα το πιστέψει.»

Σπαρτιάτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις