Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικές έρευνες και στην Αμ/στο

Και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα πραγματοποιήσει έρευνες η Τουρκία για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, λέγοντας ότι τέθηκαν ενώπιον τους οι αδειοδοτήσεις για διεξαγωγή ερευνών σε ολόκληρη την περιοχή της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες για αναζήτηση πετρελαίου στη Μεσόγειο, ο κ. Γιλντζί είπε ότι η σημασία της Μεσογείου για την Ανώνυμη Εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) είναι πολύ μεγάλη.

Οι δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες συνεχίζονται εδώ και καιρό, ανέφερε, σημειώνοντας ότι αύξησαν στο δωδεκαπλάσιο τις εργασίες ερευνών τους. Οι σεισμογραφικές έρευνες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες, συνέχισε, δεν αποτελούν πολιτικό διέξοδο, αλλά υπάρχουν οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε επίσης ότι από τώρα και στο εξής οι εργασίες εντοπισμού πετρελαίου δεν θα περιορισθούν μόνο στα ανοιχτά της Μεσογείου και γι’ αυτό μπορεί να συνεργασθούν και με διάφορες τουρκικές εταιρείες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις