Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ!

Διαταγή του Καίσαρα να απογραφούν όλοι στον τόπο καταγωγής τους. Μέσα στο καταχείμωνο. Μα ο κατακτητής δεν λογαριάζει, βγάζει διαταγές και πρέπει να εκτελούνται.


Παίρνει λοιπόν ο Ιωσήφ την Μαρία και προχωρούν για την Βηθλεέμ. Είναι η καταγωγή του Ιωσήφ από εκεί.Η Μαρία ετοιμόγεννη. Τους έχουν πάρει τα μεσάνυχτα, όπου επιτέλους φτάνουν. Τα πανδοχεία της περιοχής όλα γεμάτα. Κουρασμένοι και δεν υπάρχει κανείς να τους δεχτεί. Μα κανείς δεν λυπάται μία ετοιμόγεννη γυναίκα; Την Θεομήτωρ!

Κάποιος προσφέρεται να τους στείλει σε έναν στάβλο στην άλλη άκρη της πόλης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Καλύτερα με τα ζώα συντροφιά παρά η Μαρία να μείνει στον δρόμο χειμωνιάτικα σκέφτεται ο Ιωσήφ.
Πηγαίνουν λοιπόν. Χόρτο για στρωσίδι και η ζέστη από τα χνώτα των ζωών. Είναι η μεγάλη ώρα. Η Θεοτόκος με πόνο και περίσσια πίστη στον Θεό θα γεννήσει τον υιό του Θεού.
Κρύο, παγωνιά και ο Σωτήρας του κόσμου ήρθε τόσο φτωχικά και ταπεινά πάνω στην γη για τον άνθρωπο. Πλησίασαν οι βοσκοί από τα μαντριά τριγύρω και Άγγελος Κυρίου τους λέει: Απόψε γεννήθηκε ένας νέος βασιλιάς. Είναι αυτός που θα σας ανοίξει την Πύλη του Παραδείσου ξανά.
Ο ουρανός ανοίγει και η νύχτα γίνεται μέρα.
Οι Άγγελοι ψάλλουν χαρμόσυνα: ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ. Η νύχτα επανέρχεται. Ένα άστρο φωτίζει το πηχτό σκοτάδι και σαστισμένοι οι βοσκοί ακόμη δεν μπορούν να βγάλουν από το νου την παρουσία των Αγγέλων.
Λίγο γάλα για την Παναγία Μας, λίγο τυρί και φεύγουν προσκυνώντας το Θείο Βρέφος.
Τρεις άντρες, πάνω σε καμήλες με ρούχα ξενικά, φτάνουν στον στάβλο. Είναι το λαμπρό αστέρι που τους έδειξε τον δρόμο. Δώρα αφήνουν μπρος στον μικρό Χριστούλη.
Σμύρνα, χρυσό , λιβάνι. Σαν βασιλιά λέει , τον τιμούν, ένας από τους βοσκούς.
Από την άκρη του κόσμου κίνησαν για να έρθουν στην Γέννηση Του! Να προσκυνήσουν τον Μεσσία του κόσμου που τόσο αθόρυβα και ταπεινά γεννήθηκε μέσα σε ένα στάβλο.
Οι τρεις σοφοί  άντρες δεν έφεραν τυχαία δώρα. Και τα τρία ήταν συμβολικά.
ΑΓΑΠΗ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Έτσι έμεινε χρόνια μέσα στο διάβα των αιώνων η συνήθεια να χαρίζουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Ας θυμόμαστε πως αξία έχει Η ΑΓΑΠΗ, Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. Δώρα που δεν στοιχίζουν χρήματα μα κατάθεση ψυχής. Αυτό νοιαστείτε πιότερο γονείς, παιδιά, φίλοι και συγγενείς.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΑΥΛΟ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ:
ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ,
ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΑΓΓΕΛΟΙ ΨΕΛΝΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕ: ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ!
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, ΥΓΕΙΑ, Αγάπη και Ευτυχία σε όλους τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες.
Σήφης  Στέλεχος  Ε.ΛΑ.Μ
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις