Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Σκέφτονται προσφυγή στο ΕΔΑΔ οι γονείς των διδύμων


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκέφτονται να προσφύγουν οι γονείς των δίδυμων ναυτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου.

Σε επιστολή τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα που στάλθηκε από το δικηγορικό γραφείο Αντρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ, οι γονείς των αδικομαχένων παλικαριών αναφέρουν κατά λέξη πως δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε περαιτέρω, καθυστέρηση και κωλυσιεργία, εκ μέρους τους κράτους και προς τούτο, με πλήρη επιφύλαξη των δικαιωμάτων τους δηλώνουν ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαγωγή των προσώπων που ευθύνονται για την τραγωδία, ενώπιον του Δικαστηρίων, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.


Η επιστολή αναφέρει επίσης πως αναμένουν ότι, έστω και καθυστερημένα ο Γ. Εισαγγελέας θ' ανταποκριθεί άμεσα και θετικά στα πιο πάνω δικαιολογημένα ερωτήματα, έγνοιες και αγωνίες των γονιών και ειδικότερα στην καθυστέρηση της καταχώρησης των αναγκαίων, για ένα κράτος δίκαιου, ποινικών διώξεων, η οποία νομολογιακά, υπό κάποιες περιστάσεις καταλήγει σε απαλλαγή των κατηγοριών.

Τέλος στην επιστολή, μεταξύ άλλων, οι γονείς των διδύμων ζητούν από τον Γ.Ε. να ενημερωθούν διεξοδικά για το στάδιο που ευρίσκονται οι έρευνες, πότε καθορίζεται χρονικά η καταχώριση ποινικών διώξεων και εναντίον ποιον προσώπων, εάν θα συμπεριλάβει κρατικούς αξιωματούχους καθώς και για τις επόμενες ενέργειες των αρμοδίων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, στον Υπουργό Άμυνας, στον Αρχηγό της Ε.Φ, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στον Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις