Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΟΗΕ αναφέρεται για πρώτη φορά σε «Ελληνοκυπριακή διοίκηση» (;!)


Σοβαρό διπλωματικό και πολιτικό θέμα αναμένεται να δημιουργηθεί, αν αληθεύουν πληροφορίες που μετέδωσε ο τουρκοκυπριακός ραδιοσταθμός Bayrak και αναδημοσιευει η τουρκική εφημερίδα  Radikal σύμφωνα με την οποία σε έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας  του ΟΗΕ η Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται σε κάποιο σημείο , για πρώτη φορά στα χρονικά ως «Ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Αναφέρει οτι αυτό γίνεται  αντίθετα με τις προηγούμενες εκθέσεις και οτι σε αυτήν την νέα έκθεση του γγ δεν έγινε αναφορά στην απόφαση 186/1964 του ΣΑ του ΟΗΕ .

Στην απόφαση αυτή του 1964, αποδίδει  η τουρκική εφημερίδα το οτι  η Κυπριακή Δημοκρατία είχε αρχίσει να εκλαμβάνεται ως η νόμιμη κυβέρνηση στο νησί. Η Τ/''κ'' πλευρά ζητούσε να καταργηθεί το άρθρο αυτό το οποίο εκλάμβανε ως βασική αιτία του ανεπίλυτου του Κυπριακού.


Τώρα, αναφέρει,  σε ορισμένα σημεία της εν λόγω έκθεσης χρησιμοποιήθηκε η απαράδεκτη, νομικά και διπλωματικά κενή περιεχομένου, διατύπωση «Ε/κ πλευρά» αντί της ορθής διατύπωσης «Κυπριακή Δημοκρατία».

Το θέμα είναι σοβαρότατο αν επαληθευθεί και απαιτεί δυναμικές αντιδράσεις και όχι τους συνήθεις διπλωματικούς «ψιθύρους» που μας έχουν οδηγήσει εδώ. "Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται..."Δημοφιλείς αναρτήσεις