Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

99.000 Τ/''κ'' έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ

Τους 99.000 έφθασαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κίπρις" οι Τ/''κ'' που έχουν πάρει πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Ενώ διενεργείται απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα, ο αριθμός των Τ/''κ'' που έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έφθασαν τις 93.308. 


Mέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 οι Τ/''κ'' που έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ ανέρχονται στους 99.120 και οι Τ/''κ'' κάτοχοι διαβατηρίων της ΚΔ 58.069. Τα καινούργια βιομετρικά διαβατήρια έχουν δοθεί ήδη σε 7.376 Τ/''κ''. Σε ερώτηση στον υπουργό εσωτερικών εάν υπάρχει νομικό εμπόδιο σε περίπτωση που ένας Τ/''κ'' θελήσει να ζήσει στις ελεύθερες περιοχές, απάντησε πως εάν κάποιος Τ/''κ'' θελήσει να επιστρέψει στην περιουσία του στο νότο θα πρέπει να κάνει ανάλογη αίτηση.

Εάν στο σπίτι του, πρόσθεσε, μένει κάποιος Ε/κ πρόσφυγας, η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο. Εάν οποιοσδήποτε Τ/''κ'' θέλει να νοικιάσει ή να πουλήσει σπίτι στις ελεύθερες περιοχές, αυτό μπορεί να το κάνει και να κατοικήσει, συνέχισε. Ολοι οι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε ο ΥΠΕΣ, μπορούν να επωφελούνται από όλα τα δικαιώματά τους.Δημοφιλείς αναρτήσεις