Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Κατα κεφαλήν εισόδημα Χ 4


Ο πλούτος που μπορεί να αντληθεί μόνο από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ξεπερνά τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο καθηγητής του Cullen college of engineering, university of Houston, Μιχάλης Οικονομίδης.


Ο κύριος Οiκονομίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα πολίτης, εκτιμά ότι από την διάχυση αυτών των χρημάτων στην κυπριακή κοινωνία θα διπλασιαστεί και αργότερα θα τετραπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των κυπριών.

Ο κύριος Οικονομίδης δήλωσε ακόμα ότι στο οικόπεδο 12 υπάρχει και πετρέλαιο το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι οποίες όπως είπε, δεν διαφέρουν από αυτές της Noble, αγγίζει τα 3,7 δις βαρέλια.

Αυτό το πετρέλαιο αξίζει πιο πολλά από το φυσικό αέριο και εκπλήσσομαι που κανείς δεν το αναφέρει δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Σε ότι αφορά την γεωπολιτική ανάλυση, ο κύριος Οικονομίδης θεωρεί ότι η Κύπρος δεν πρέπει να εξαρτηθεί από την Ρωσία την οποία θεωρεί ως τον δούρειο ίππο κατά των Κυπριακών συμφερόντων.

Κρούει τέλος τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για έλλειψη σοβαρότητας στη διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου από την πολιτική ηγεσία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις