Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Κόπηκαν 34 εκ ευρώ από τους λήπτες βοηθήματος

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από την Υπουργό Εργασίας αποκαλύπτει τις αποκοπές κονδυλίων για επιδόματα και κοινωνικές παροχές.


Συγκεκριμένα, έχουν αποκοπεί 34 εκ ευρώ από το σχετικό κονδύλι που αφορά τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, ποσό 180.650 ευρώ από το κονδύλι που αφορά τα άτομα με αναπηρίες, έχουν αποκοπεί επιδόματα σε άτομα με αναπηρίες τα οποία το Υπουργείο Εργασίας έκρινε πως κατέχουν περισσότερη περιουσία από αυτή που εκείνοι θεωρούν ως ικανοποιητική για τη μη-παραχώρηση χρηματικής στήριξης. 

Στον κατάλογο περικοπών περιλαμβάνονται και μελλοντικές αποκοπές 47,2 εκ. ευρώ από τις έκτακτες χορηγίες σε συνταξιούχους, 13,5 εκ. ευρώ από τις στεγαστικές χορηγίες στους πρόσφυγες. Και όλα αυτά, προσθέτει, προστίθενται στα 101 εκ. ευρώ που η κυβέρνηση έχει αποκόψει από τη φοιτητική χορηγία και το επίδομα τέκνου. 

Επίσης, συνεχίζει, υπενθυμίζεται πως στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν αποκοπεί μεταξύ άλλων 13 εκ. ευρώ για ανέγερση σχολείων, 2 εκ. ευρώ από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών, 4 εκ. ευρώ από την ιατρική περίθαλψη στην Κύπρο, 7 εκ. ευρώ από την ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό και 4 εκ. ευρώ από τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις