Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αρχές του 2012 διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί


Ο Γενικός Εισαγγελέας άφησε για μετά τις γιορτές την ανακοίνωση των αποφάσεών του σε σχέση με τις ποινικές ευθύνες για την τραγωδία στο Μαρί, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει τις συμπληρωματικές έρευνες που της ανατέθηκαν. 


Ενώ αναμενόταν η τελική σύσκεψη της ομάδας στη Νομική Υπηρεσία με τον Πέτρο Κληρίδη αυτές τις μέρες, τελικά το θέμα παραπέμφθηκε για τις αρχές του 2012, ενόψει ορισμένων εκκρεμοτήτων αλλά και των επερχόμενων γιορτών.
Η ομάδα νομικών που έχει μελετήσει τα δύο πορίσματα που αφορούν στην έκρηξη στο Μαρί (Πολυβίου και Αστυνομίας) έχει καταλήξει σε ορισμένες εισηγήσεις τις οποίες και θα συζητήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι για όσους υπάρχουν επαρκείς μαρτυρίες ότι ενέχουν ευθύνες, θα δοθεί το πράσινο φως για άσκηση ποινικής δίωξης ενώπιον Δικαστηρίου και ν’ αφεθεί στη δικαιοσύνη ν’ αποφασίσει ποιοι και σε ποιο βαθμό είναι ένοχοι.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν όσο ψηλά αξιώματα κι αν κατείχαν οι εμπλεκόμενοι, διαβεβαίωσε στον «Φ» αρμόδια πηγή. Οι συγγενείς των θυμάτων αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του Εισαγγελέα και θα τοποθετηθούν δημόσια, όπως τόνισε πατέρας αδικοχαμένου πυροσβέστη στον «Φ».

Πρόσφατα ομάδα συγγενών είχε συνάντηση με τον κ. Κληρίδη με τον οποίο συζήτησαν διάφορες πτυχές της υπόθεσης όχι όμως και την ποινική, ώστε να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει επηρεασμός. Επίσης έχουν προχωρήσει με την καταχώρηση αγωγών εναντίον της κυβέρνησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις