Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Φτηνά νάναι κι ό,τι νάναι… - Επικίνδυνα παιγνίδια από το ΥΠΑΜ με τα ινδικά κράνη

Διάσταση σκανδάλου προσλαμβάνει πλέον η επιθυμία του ΥΠΑΜ να κατακυρώσει προσφορά για προμήθεια κρανών στην Εθνική Φρουρά, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων κρανών που διαθέτει η Δύναμη των οποίων το όριο ζωής έχει προ πολλού λήξει, σε εταιρεία από την Ινδία, αφού σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που έχει εξασφαλίσει «Η ΜΑΧΗ», η εν λόγω ινδική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το μέλλον είναι αβέβαιο.


Συγκεκριμένα, οι αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία διαθέτει μεγάλο όγκο παλαιού στοκ το οποίο έχει προμηθευτεί από την Κίνα και τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί, διοχετεύοντας το σε διάφορους στρατούς του κόσμου.

Όπως «Η ΜΑΧΗ» έχει ήδη αποκαλύψει σε προηγούμενο δημοσίευμα της, η εταιρεία από την Ινδία, έλαβε μέρος σε προσφορά για προμήθεια κρανών στην Εθνική Φρουρά στην όποια μέρος λαμβάνει και άλλη εταιρεία, η οποία θεωρείται ως κορυφαία στο τομέα κατασκευής κρανών και ειδών αντιβαλλιστικής προστασίας. 

 
Τα κράνη της άλλης εταιρείας έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία από τον ισραηλινό στρατό στα πεδία των μαχών και παρέχουν μεγάλο ποσοστό προστασίας στους χρήστες τους. Σε αντιπαραβολή, τα κράνη που προσφέρονται από την ινδική εταιρεία, προέρχονται, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», από παλαιό στοκ που έχει εξασφαλιστεί από την Κίνα. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το πρόβλημα ποιότητας των εν λόγω κρανών, που χώρες που μέχρι πρόσφατα προμηθεύονταν με παρόμοιου τύπου κράνη από την εν λόγω εταιρεία από την Ινδία, ήδη βρίσκονται σε διαδικασίες αντικατάστασης των προμηθευτών τους. Τέτοιο παράδειγμα χώρας, αποτελεί η περίπτωση του Μεξικού.

Παρά ταύτα, κάποιοι «αρμόδιοι» στο ΥΠΑΜ και στο ΓΕΕΦ σκέπτονται σοβαρά να προτιμήσουν τα κράνη από την Ινδία, απορρίπτοντας τα ισραηλινά κράνη. Ως δικαιολογία δίδουν τη φτηνότερη τιμή των κρανών από την Ινδία.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει «Η ΜΑΧΗ», στρατιωτικοί κύκλοι μέσα από το ΓΕΕΦ, ανέφεραν ενδεικτικά αλλά και με νόημα στη «ΜΑΧΗ» πως δε χωράει αμφιβολία ότι «ότι πληρώνεις, παίρνεις» και ότι συνήθως το φτηνό είναι τελικά πιο ακριβό, ειδικά όταν αφορά στην ασφάλεια ανθρώπων, η οποία πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και υψίστης σημασίας. Υλικά όπως τα κράνη, που αφορούν τη σωματική ακεραιότητα των στρατευμένων παιδιών μας, δεν είναι δυνατόν να αγοράζονται με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή. 

Το κριτήριο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πρέπει να είναι η υψηλή ποιότητα και η προηγούμενη δοκιμή και χρήση τους σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να εγγυώνται ότι στην δύσκολη στιγμή θα συμπεριφερθούν με τον τρόπο για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις