Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Προκλητικός ο Έρογλου στο συνέδριο Ισλαμικής Συνεργασίας στα κατεχόμενα

Άρχισε χθες τις εργασίες του στα κατεχόμενα συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών, με θέμα την ανωτάτη εκπαίδευση στις χώρες-μέλη του Οργανισμού. 

Σύμφωνα με το χτεσινό τ/''κ'' Τύπο, στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από πολλά ισλαμικά κράτη καθώς και ο ΓΓ της οργάνωσης Εκμελετίν Ιχσάνογλου.

Στη τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου παρέστη και μίλησε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας Αναπτύξεως καθώς και λεγόμενοι υπουργοί.

Ο Ερογλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είπε ότι στόχος είναι να μετατραπεί το ψευδοκράτος σε χώρα πανεπιστημίων, αναφέροντας ότι το μέλλον του ψευδοκράτους είναι ο τουρισμός, η ανώτατη εκπαίδευση και το εμπόριο.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι από το 1878 οι Τ/''κ'' αγωνίζονται για το ισλαμισμό στο νησί, ότι ουδέποτε οι Τ/''κ'' δημιούργησαν πρόβλημα στους Ε/κ λόγω διαφορετικής θρησκείας απεναντίας, μετά την κατάληψη της νήσου από τους Οθωμανούς το 1571 οι Ε/κ ανάπνευσαν, σύμφωνα με τον κ. Ερογλου.

Ζήτησε επίσης την υποστήριξη των συνέδρων και στον πολιτικό τομέα και την επιθυμία όπως το ψευδοκράτος ενταχθεί ως πλήρες μέλος στη Ισλαμική καθότι το δικαιούται, όπως είπε.

Ο ΓΓ του ΟΙΣ Ιχσάνογλου είπε ότι πολλοί δεν γνωρίζουν το ψευδοκράτος και ότι με το Συνέδριο δίνεται η ευκαιρία να το γνωρίσουν και διαβεβαίωσε για τη στήριξη των Τ/''κ'' για άρση της λεγόμενης απομόνωσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου λήγουν την Πέμπτη.

Εξάλλου, ο ΓΓ της ΟΙΣ συναντήθηκε χθες με το λεγόμενο υπουργό παιδείας Κεμάλ Ντουρούστ, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα έξι πανεπιστήμια που λειτουργούν στα κατεχόμενα και του ζήτησε την αποστολή φοιτητών από τα κράτη-μέλη της οργάνωσης.

Ο Ιχσάνογλου συναντήθηκε και με το λεγόμενο υπέξ Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, τον «πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσιούκ και τον «πρόεδρο» της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις