Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;

8/7/2011 εκπομπή Odyssey στη ΝΕΤ. Καλεσμένη ήταν η ευρωβουλευτής του λεγόμενου επίσημου ΔΗΚΟ (αυτού του ενδοτικού αριστερολαγνεικού-καρεκλοκενταυρικού κόμματος -είναι της μόδας η λεξιπλασία-) Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Γνωστή η Αντιγόνη (του ΔΗΚΟ, όχι του Σοφοκλή) για την ατέρμονη φλυαρία και ταχυγλωσσία της, υπέπεσε δις εις το ατόπημα να κάνει το διαχωρισμό «οι Έλληνες και οι Κύπριοι», ωσάν να μην είμεθα και εμείς Έλληνες, αλλά τίποτα Αραβοσύριοι που λέει και ο Χριστόφιας.

Δυο μόνο φορές πρόλαβε να κάνει αυτόν το διαχωρισμό, αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Μερικοί εθνοπροδόται θα σπεύσουν να τη δικαιολογήσουν, λέγοντας μας, «μα η Κύπρος είναι άλλο κράτος». Καμία σημασία δεν έχει φυσικά αυτό, αλλά πρέπον είναι να θυμίσουμε πως, ανεξάρτητο κράτος μας έκαναν με το ζόρι οι εγγλεζοαμερικάνοι (ενώ ολόκληρος ο κυπριακός ελληνισμός ήθελε ένωση) για να ικανοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια της τουρκίας.

«Έλληνες και Κύπριοι». Σαν να λέμε Έλληνες και Πόντιοι, Έλληνες και Μικρασιάτες, Έλληνες και Βορειοηπειρώτες, Έλληνες και Κωνσταντινουπολίτες. 

Τον διαχωρισμό «Έλληνες και Κύπριοι» τον κάνει συχνά και το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, στο δελτίο ειδήσεων. Εμείς κύριοι, δεν χωρίζουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις τους Έλληνες σε, Ελλαδίτες, Κύπριους και ομογενείς. Σαν Έλληνες Κύπριοι προσπαθούμε να μάθουμε στους Ελλαδίτες το σχετικά σύγχρονο όρο «Ελλαδίτης» (στη δεκαετία του '70 άρχισε να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη) και την ίδια στιγμή βλέπουμε πολίτες και πολιτικούς στη μεγαλόνησο να λένε «Έλληνες και Κύπριοι»

Το να γράφεις (ή να λες) Έλληνες και Κύπριοι μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Είτε το γράφεις επειδή δεν σου αρέσει να σε αποκαλούν Έλληνα, ή επειδή δεν έχεις εθνοτική συνείδηση. Όπως και να έχει το πράγμα, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο. Είτε το κάνουν επίτηδες για να προκαλέσουν, είτε από έλλειψη εθνοτικής συνείδησης, εμείς πρέπει να αντιδρούμε. Αν δεν υπάρχει συνείδηση της καταγωγής μας, σημαίνει είμεθα ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Υ.Γ. Κρίνουμε φρόνιμο να παραθέσουμε προς την κα Αντιγόνη τα εξής αποφθέγματα των αρχαίων ημών προγόνων: Η γλώσσα σου μη προτρεχέτο του νου--Γλώσσαν ίσχε--μίσει το ταχύ λαλείν, μη αμάρτης, μετάνοια γαρ ακολουθεί.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις