Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου σχετικά με την συνέντευξη Σπύρου Σωτηρίου

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να αναφερθεί επίσημα στην συνέντευξη του Σπύρου Σωτηρίου, προέδρου του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Α.Π.Ο.Ε.Λ., η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Orange. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σωστά απάντησε πως είναι ψευδής η φήμη που διαδίδεται πως το κίνημά μας προσπαθεί να εμπλακεί και να ελέγξει τον σύνδεσμο φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ.

Για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα θα αναφέρουμε για ακόμα μία φορά πως το κίνημά μας είναι ξεκάθαρα πολιτικό και δεν έχει ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε ομάδα ή σύνδεσμό φιλάθλων Κύπρου, Ελλάδας ή εξωτερικού. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν ενδιαφέρεται για το ποια ομάδα υποστηρίζουν τα μέλη ή οι υποστηρικτές του, αλλά αυτοί να ενστερνίζονται τις ιδέες και τις θέσεις του.

Θα διαφωνήσουμε όμως πως τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα με την Getafe, είχαν σχέση με το επίσημο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Το κίνημά μας ούτε στον συγκεκριμένο ούτε σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα, ήρθε σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε.

Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Σωτηρίου πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, όπως και με κανένα άλλο σύνδεσμο φιλάθλων. Επιθυμούμε ως κίνημα την ύπαρξη υγιών εθνικιστικών κερκίδων σε όλες τις κυπριακές ομάδες και αναγνωρίζουμε τον ρόλο που έχουν στην διαμόρφωση συνειδήσεων. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν οι φίλαθλοι πως αν δεν εκφράσουν και πολιτικά την δυσαρέσκειά τους στην σημερινή κατάσταση του νησιού μας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει ως σκοπό να εκφράσει πολιτικά την ανησυχία αυτή και να φέρει την αλλαγή στην πολιτική των υποχωρήσεων του πολιτικού κατεστημένου. Καλούμε λοιπόν όλους τους διαφωνούντες να πυκνώσουν τις γραμμές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κάνοντας αρχή από την μεγάλη πορεία καταδίκης της εισβολής στις 20 Ιουλίου.

Γραφείο Τύπου Ε.ΛΑ.Μ.
ΕΘνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις