Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Αρχιεπίσκοπος:"Οι Τούρκοι θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι χριστιανικό έχει το νησί μας"


Τις εκτιμήσεις της Εκκλησίας της Κύπρου πως οι Τούρκοι θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι χριστιανικό έχει το νησί μας που βρίσκεται κάτω από τα τουρκικά στρατεύματα, και το γεγονός ότι δεν επιτρέπουν στον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί και να λειτουργήσει για τους λίγους εγκλωβισμένους που υπάρχουν σε κάποια χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας, μετέφερε στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε επιστρέφοντας στην Κύπρο.


Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση για την Κύπρο που οργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «αποδείξαμε ότι παρά τα προβλήματα μας είμαστε μία νήσος με μια βαριά ιστορία, με κληρονομιά που συνεχίζει ακόμη να παράγει πολιτισμό», είπε και πρόσθεσε πως στην εκδήλωση υπήρχε επίσης και μια «τεραστίων διαστάσεων έκθεση» στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες από τα κατεχόμενα για να επιδειχθεί η καταστροφή από τα τουρκικά στρατεύματα, καθώς και άλλες φωτογραφίες για να αναδειχθεί η κυπριακή κουλτούρα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες συναντήθηκε τόσο με την Επίτροπο Αντρούλα Βασιλείου όσο και με τον Στέφαν Φούλε, αρμόδιο για τη Διεύρυνση Επίτροπο της ΕΕ. Στον κ. Φούλε «είχαμε την ευκαιρία να του αναλύσουμε την όλη συμπεριφορά των Τούρκων όσον αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε. Σημείωσε πως έδωσε στον κ. Φούλε μία έκδοση που εξέδωσε πρόσφατα η Αρχιεπισκοπή «με φωτογραφίες των μνημείων προ του 1974 και μετά το 1974, καθώς και μία άλλη έκδοση στην οποία φαίνονται πιο έντονα οι καταστροφές αυτές».

Δημοφιλείς αναρτήσεις