Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Νέες απώλειες για το Τουρκικό Στρατό από το ΡΚΚ


Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Τουρκία μετά και τη συνεχιζόμενη κράτηση των 5 Κούρδων που εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 12ης Ιουνίου και την άρνηση των υπολοίπων 30 Κούρδων εκλεγμένων βουλευτών να συμμετάσχουν στις εργασίες της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.


Συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου, μετά και την απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) για αφαίρεση της βουλευτικής έδρας από τον Hatip Dicle του ΒDP, αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Saray του νομού Van.  

Από την επίθεση σκοτώθηκε ο υπαξιωματικός Erkan Durukan ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Την ίδια ημέρα, στη περιοχή Mesudiye της επαρχίας Ordu του Εύξεινου Πόντου τραυματίστηκαν δύο Λοχίες (ΚΔ) από τη πυροδότηση τηλεχειριζόμενου εκρηκτικού μηχανισμού.


Ακολούθησε στις 30 Ιουνίου ο θάνατος του Λοχία (ΚΔ) Metin Koza όταν πάτησε νάρκη στη περιοχή Çukurca της επαρχίας Hakkari ενώ την ίδια ημέρα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης ο Λοχαγός Ethem Kara της 20ης Ταξιαρχίας Στρατοχωροφυλακής, o οποίος διεκομίσθη με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Ηakkari. Στην ίδια περιοχή σκοτώθηκε χθες ο Αρχιλοχίας (ΚΔ) Kalender Özdemir (φωτό) κατά τη διάρκεια εμπλοκής με αντάρτες του ΡΚΚΟ 38χρονος ανήκε στην επίλεκτη μονάδα Bordo Bereli και σκεφτόταν να συνταξιοδοτηθεί τονεπόμενο χρόνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις